Yüksekova Halkın Sesi Gazetesi / Haber Merkezi
Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), resmi olmayan sonuçlara Hakkari'de 3 milletvekili aldı.

YSK'nın paylaştığı verilere göre sandıkların yüzde yüzü açıldı. Verilere göre kent genelinde 95 bin 684 oy alan Yeşil Sol yüzde 62.47'lik oy oranı ile üç milletvekili çıkarttı. Ak Parti 31 bin 537, CHP 11 bin 86, 4 bin 560, Yeniden Refah Partisi 3 bin 19 bağımsız aday Esat Canan ise 2 bin 871 oy aldı. 

Bu sonuçlara göre Yeşil Sol Parti'nin adayları Vezir Parlak, Öznur Bartın ve Onur Düşünmez kentin yeni milletvekilleri oldu. 

Ortaya çıkan sonuçların resmi olarak duyurulması için İlçe seçim kurulunu ziyaret eden Hakkari Milletvekili Vezir Parlak, sonrasında yaptığı açıklamada halkın iradesine saygı gösterilmesi çağrısında bulunmuştu. 

Yeni milletvekili Vezir Parlak, HDP, DBP ve Yeşil Sol Parti il ve ilçe örgütlerinin katılımıyla “Demokrasi” nöbeti başlattıklarını duyurdu.

Başlattıkları nöbete ilişkin açıklama yapan Parlak, "Halkımız 14 Mayıs'ta tercihini sandığa yansıtmıştır. Hiç kimsenin irade gaspınıza izin vermeyeceğiz. Oy kullanma esnasında hatalar yapıldığına dair çok sayıda ortaya atılan iddialar halkın iradesine dönük bir müdahaleyi doğruluyor. Buradan yetkili bütün kurumları uyarıyoruz ve kurumları halkın iradesine saygı duymaya davet ediyoruz. Halkımızda yarın sabahtan itibaren HDP il binamızda başlattığımız demokrasi nöbetine çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: Ferhat Yiğit