Yüksekova'da Hükümet Konağı'nın bahçesinde düzenlenen törende Atatürk Anıt'ına Çelenk sunulduktan sonra saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı okundu.

Ardından Yüksekova'da Gençlik Merkezi'nin Spor Salonunda düzenlenen etkinlikte saygı duruşunda bulunulduktan sonra İstiklal Marşı okundu.

Günün anlam ve önemi ile ilgili yapılan konuşmanın ardından etkinlik spor alanında düzenlenen çeşitli gösteriler ve müzik dinletisiyle sürdü.

Etkinliğin ardından Kaymakam Ömer Çimşit ve beraberindeki protokol üyeleri Gençlik Merkezi'nin bahçesindeki sergiyi gezdi.

Gençlik ve Spor İlçe Müdürü İlhan Yılmaz yaptığı konuşmada "Bugün 19 Mayıs 1919'da, İstanbul'un işgali üzerine yola çıkan ve zorlu bir yolculuktan sonra Anadolu'ya ayak basan Mustafa Kemal Atatürk'ün Anadolu'ya özgürlük, umut ve güven tohumlarını ekişinin yıl dönümünü kutladık. 

72-186

Bu anlamlı günün vesilesiyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, bu topraklar için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunar, tüm gençlerin ve milletimizin Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını en kalbi duygularımla kutluyorum. Tüm gençlerimiz için huzurlu, barış dolu bir gelecek diliyorum. Bugünkü programımızı tamamladık. 
Gençlik Haftası münasebetiyle etkinliklerimiz devam edecektir" ifadelerine yer verdi.

Programa Kaymakam Ömer Çimşit, Cumhuriyet Başsavcısı Rıza Ünel Askeri Erkan, CHP ilçe Başkanı Selim Genç, MHP ilçe Başkanı Yıldırım Öztepe Ak Parti İlçe Başkanı Burhan Yaşar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Atael, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü İlhan Yılmaz, BBP ilçe Başkanı Fırat Açıkel, Esendere Belde Belediye Başkanı Dırbaz Büyüksu, Ziraat Odası Başkanı Perviz Geçirgen ve çok sayıda vatandaş katıldı.

71-225

N N N-2

Zz-166

Muhabir: ULAŞ GÜVEN/ YÜKSEKOVA HALKIN SESİ