Hakkari Valisi ve Belediye Başkanvekili Ali Çelik, bir takım ziyaretlerde bulunmak üzere Yüksekova’ya geldi. İlk olarak Yüksekova Belediye Başkanlığı tarafından yeni alınan 5 adet toplu taşıma otobüsün takdim törenine katılan Çelik, daha sonra Cumhuriyetin 100.yılı kapsamında Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanlığınca düzenlenen ve Milli Savunma Bakanlığı’na ait, ‘’ Cumhuriyetin 100. Yılı Fotoğraf Sergisi’ne’’ katıldı.

 Çelik akşam saatlerinde ise ilçede bulunan 20 farklı liseden, 220 öğrencinin katıldığı söyleşi programına, katıldı. Söyleşiye ilçede bulunan Muharrem Malazgirt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ev sahipliği yaptı.

Okulun konferans salonunda öğrencilerle soru-cevap şeklinde bir söyleşi gerçekleştiren Vali Çelik, öğrencilerden gelen sorulara, yanıtlar vererek gençlere, eğitim hayatından, mesleki tecrübelerinden ve yaşamından ilham veren önemli tecrübeler aktardı. Vali Çelik öğrencilere, disiplinli ve programlı şekilde hedeflerine gereken önemi vermelerini, kendilerine güvenmeleri ve inanmaları gerektiğini söyledi.

A1-55

Öğrencilerden Ümmühan Koca Hakkâri’de Vali olmak nasıl bir duygu sorusu üzerine Vali Ali Çelik, soruyu şöyle yanıtladı:

“Vali olmak zor; ama bir o kadar da güzel bir duygu. İnsanı mutlu eden şey, doğru olanı yaptığınıza dair inançtır. İnsanlara faydalı olduğunuzu düşünüyorsanız ve işinizi iyi yapıyorsanız, kendinizi mutlu hissedersiniz. Bazen eksiklikleri görünce umutsuz olabiliyorsunuz. Anlık çözüm üretememek, bazen huzursuz olmaya sebep olabiliyor. Hakkari’de, işinizi iyi yapmanın verdiği huzuru yaşarken; eksik kalan şeyleri, yerine getirememenin verdiği huzursuzluğu da bir arada yaşıyorum. Bu bir yönüyle insanı diri tutuyor. İnsanın çalışma azmini, iradesini güçlendiriyor. Hakkâri’de olmaktan mutlu muyum? Valla çok mutluyum. Çünkü insanların birbirine olan saygısı inanılmaz yüksek. Buranın kültürel kodlarında var. Bugün bir taziyeye gittim. Taziyede insanlar birbirine saygı duyuyor, düğünlerde halay çekiyor. İnsanlar birlik ve beraberlik içinde hareket ediyor. Hakkari’deki bu saygı ve sevgi ortamı motivasyonumun ana kaynağını oluşturuyor.” dedi.

Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Ömer Çimşit, İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdür Yusuf Atael, İl-İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, Okul Müdürleri, okulun öğretmen ve öğrencilerinin katıldığı söyleşi programı, öğrencilerin söylediği ilahinin ardından sona erdi.

A2-29

A4-12

A3-17

Aa-154

Muhabir: VİYAN ORHAN-FERHAT YİĞİT/ YÜKSEKOVA HALKIN SESİ