ULAŞ GÜVEN /YÜKSEKOVA HALKIN SESİ GAZETESİ

İlçede her geçen yıl bir önceki yıla oranla  eğitimde önemli aşamalar kaydediliyor.  

Eğitime verilen önemin arttığı ilçede bilinçli ailelerin sayısı da gün geçtikçe artıyor.

Özellikle Türkiye genelinde yapılan sınavlarda elde edilen başarılar bunu daha da gösteriyor.

Bu sene gerçekleştirilen YKS ve LGS'ye katılım sağlayan öğrenciler sınavlarda  önemli başarılar elde etti.

LGS'de Yüksekova'nın değişik okullarından 78 öğrenci fen liselerine yerleşirken 207 öğrenci ilçenin değişik proje okullarına 17 öğrenci ise Güzel Sanatlar ve Spor liselerine yerleşti.

Bu yıl gerçekleşen YKS'de ilk 30 Bine giren öğrencilerin sıralamaya göre Tıp fakültelerine yerleşmesi kesinleşti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Atael Yüksekova Halkın Sesi Gazetesine yaptığı açıklamada, İlçede bu yıl  LGS ve  YKS sınavlarına giren öğrencilerin üstün bir başarı elde ettiğini söyledi.

Özellikle YKS sınavında sayısal alanda ilk 30 Bin içerisine 18 öğrencinin girdiğini vurgulayan Atael," İlçemiz adına önemli bir başarıya imza atıldı. Özellikle  son yıllarda eğitim kalitesinin her geçen yıl daha da arttığını gözlemleyebiliyoruz. Ailelerin her geçen gün eğitim faaliyetlerine  daha çok katıldıklarını gözlemledik. Bu başarıyı tabi ki beğenmiyoruz, hedefimiz ilerleyen yıllarda önce Türkiye ortalamasını yakalamak ve daha sonra bu ortalamanın üzerine çıkmak. Ülkemizin Eğitim faaliyetleri ile daha da  yükseleceğine olan inancımızla yolumuza devam ediyoruz.

Bu yolculukta Eğitim camiamıza rehberlik eden başta Hakkari Valimiz İdris Akbıyık'a İlçe Kaymakamımız Ömer Çimşit'e, İl Milli Eğitim müdürümüz Bilal Gür'e ve  süreci omuzlayan tüm eğitim çalışanlarımız ile kıymetli velilerimiz ve öğrencilerimize teşekkür ederim". ifadelerini kullandı.

Editör: Erkan Çobanoğlu