English Time Yüksekova şubesinde, düzenlediği yılsonu etkinlikleri kapsamında öğrencileri ile birlikte özel bir program düzenledi.

Programın açılış konuşmasını yapan English Time Şube Müdürü Pınar Şen öğrencileri tebrik ederek, ilçede ilk defa İngilizce gösteri düzenlendiğine dikkat çekti. Şen’in konuşmasının ardından söz alan Yüksekova Belediye Eş Başkanı Şoreş Diri,  dil öğrenmenin önemine değinerek öğrencilere başarılar diledi.  

11-362

Konuşmaların ardından öğrenciler öğretmenleri eşliğinde düzenledikleri gösterileri sundu.  Öğrenciler ilk olarak koru halinde öğretmenleri eşliğinde İngilizce şarkı söyledi. Daha sonra öğrenciler Sindirella isimli masalı İngilizce canlandırdı. Oldukça ilgi gören gösteri katılımcılar tarafından takdir topladı.

Program akışı dans ve halay gösterisi ile devam etti.  

Yılsonu etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen program, hem öğrencilerin dil becerilerini geliştirmeye yönelik bir fırsat sunarken hem de toplumla daha yakın bir etkileşim kurmalarını sağladı.

9-76

“FARKLI BİR EĞİTİM SİSTEMİ UYGULADIK”

English Time Yüksekova şubesi Müdürü Pınar Şen, yılsonu etkinliklerinin keyifli bir şekilde gerçekleşmesinden büyük mutluluk duyduğunu kaydederek, “Amacımız bu coğrafyadaki çift dili avantaja çevirmekti. Kürtçe İngiliz dil ailesi grubunda olduğu için çocukların daha rahat öğrenim süreci geçireceklerini biliyorduk. Burada farklı bir eğitim sistemi uyguladık. İngilizceyi Kürtçe gramer üzerinden anlatarak pekiştirmeye çalıştık.  Çocuklarımıza İngilizceyi özgüvenini artıcı etkinliklerle öğrettik. Öğrenciler İngilizce dilinde öğretmenleri eşliğinde dans ederek şarkı söylüyor. Sonuç olarak bugün eğitimimizin meyvelerini burada aldık ve çok mutluyuz” dedi.

10-535

İlçede bulunan İmam Hatip Lise’nin konferans salonunda düzenlenen yılsonu etkinliğe Yüksekova Belediye Eş Başkanı Şoreş Diri, Yüksekova Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Vedat Çoğaç, Hakkari Barosu Başkanı Ergün Canan, Hakkari İHD Başkanı Sibel Çapraz, bir dönem önceki YÜTSO Başkanı Abdurrahman Pınar, İş İnsanı Osman Dara, öğretmenler,  öğrenciler ve veliler katıldı.

Öğrencilere  program sonunda sertifikaları teslim edildi.

8-103

7-130

6-146

5-210

4-301

3-384

2-443

1-493

Muhabir: VİYAN ORHAN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ