Gece hava sıcaklığının sıfırın altında 20 derece ölçüldüğü Yüksekova’da işportacılık yaparak geçimini sağlayan Hacı Ahmet Tekin dondurucu soğuklara rağmen 15 yıldır  tezgahında bulunan ürünleri satmaya çalışıyor.

Kış aylarında sabah saat 09-10.00 gibi tezgâhını kurduğunu söyleyen Tekin 15 yıldır işportacılık yaparak geçimini sağlıyor.

İlerleyen yaşına rağmen tezgâhı başında saatlerce bekleyen Tekin,  7 çocuğundan 4’ünü tezgâhından sağladığı gelirle okuttuğunu söylüyor.  

002-21

“İŞİMİ ARTIK ZANAAT GİBİ GÖRÜYORUM”

Tezgâhında çorap, çakmak, eldiven gibi ürünler satan Tekin,  "7 çocuğum var. Yıllardır geçimimi bu tezgah sayesinde sağlıyorum. Şükür kimseye muhtaç değilim.  Kış aylarında havalar soğuk olduğu için Saat 9-10.00 gibi, yaz aylarında ise saat 08.00’de tezgâhımı kuruyorum.  Bu işi 17 yıldır yapıyorum. O yüzden işimi artık zanaat gibi görüyorum” şeklinde konuştu.

003-16

  “ISINMAK İÇİN GÜNDE 3-4 DEFA BAŞKA İŞYERLERİNE GİDİYORUM”

Sıcaklıkların gün içinde eksi 10 derece düştüğü ilçede dışarda saatlerce durmakta zorlandığını ifade eden Tekin, “ Bu sene havalar çok soğuk.  Bu soğukta burada beklemek çok zor ama mecburum ben de yaşım gereği artık çok yoruldum. Bünyem artık kaldırmıyor. Isınmak için günde 3-4 defa başka işyerlerine gidiyorum. İki çocuğumun üniversite bitirmiş. Atanmayı bekliyor. Allah herkesin rızkını veriyor. Bize de ne kadar nasip ederse o kadar alacağız” dedi.

04-21

01-79

Kaynak: YÜKSEKOVA HALKIN SESİ