ULAŞ GÜVEN / HALKIN SESİ GAZETESİ

Yürekli köyü yakınında 5 kategoride gerçekleştirilen ve iki gün sürecek şampiyonaya 19 ilden 283 sporcu katıldı.

Burada düzenlenen programda konuşan Vali ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, şampinoya ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Kentin hergün değişip güzelleştiğini, bu tür faaliyetlerle tüm Türkiye'nin kentin güzelliklerini ve potansiyelini keşfetme fırsatı bulduğunu aktaran Akbıyık, şunları aktardı:

"Yarışmanın burada yapılmasında emeği geçen tüm ilgililere ve gelen tüm sporculara teşekkür ederim. Hakkari, Yüksekova eski günlerini geride bıraktı. Hakkari artık Türkiye şampiyonaları, yarışlarla, festivallelerle, sempozyomarla adından söz ettiriyor. İnşallah bu faaliyetler artarak devam edecek.  Hakkari'de her alanda tarihi yatırımlar yapılıyor. Buradaki sporcular çok önemli başarılar elde ediyor."

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Ali Oto da Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yıl anısına düzenledikleri şampiyonada emeği geçenlere teşekkür ederek "19 ilden 283 sporcu ile bu yarışı yapmaktayız. Umarım burada kar üzerinde de birçok yarışma yaparız. Tüm sporculara başarılar diliyorum." dedi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Emin Yıldırım da ilçenin önemli bir güne tanıklık ettiklerini dile getirerek, "Kış sporlarında da burada Türkiye kuzey disiplininde kayak müsabakaları düzenlemiştik. Bu vesileyle birçok ilden gelen sporcular, vatandaylar kentimizin kültürünü tanıma şansını buldu. Bugün de baktığımızda dört mevsimin aynı anda yaşandığı, yüksek rakımda kar örtüsünün olduğu, yanı başımızda Hakkari'nin simgesi ters lalenin olduğu bir coğrafyada bu anlamlı ve büyük organizasyonu yapmak bizleri son derece memnun etti. İnşallah kazası belasız bir yarış diliyorum." diye konuştu.

Folklor gösterisinin ardından Vali Akbıyık, Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ömer Çimşit, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, sporcular, antrenörler ve vatandaşlar halay çekti, ters lalelerin bulunduğu alanda fotoğraf çektirdi.

Daha sonra Vali Akbıyık'ın startını verdiği yarışmada sporcular, dereceye girebilmek için mücadele etti.

Editör: Ferhat Yiğit