YÜKSEKOVA – Yüksekova’ya 11 kilometre uzaklıkta bulunan Köprücük (Kerpıl) köyünde yaşayan Fahrettin ve Gülsima Açıkel çifti, kış mevsiminin gelmesiyle İstanbul’a gitti. Mevsimin bitmesiyle köye dönmeyi düşünen yaşlı çift, ilçede günlerce devam eden kar yağışı sonucu evlerinin damında kar biriktiğini ve evlerinin çökmek üzere olduğunu öğrendi.

Yüksekova Gençlik Merkezi Gönüllüleri ile iletişime geçen yaşlı çift, evlerinin çökebileceğini belirterek destek istedi. Yaşlı çiftin çağrısına kulak veren Gençlik Merkezi Gönülleri, ellerine aldıkları kürekler ile evin damını temizlemeye başladı.

I 1-31

10 gönüllünün imece usulü ile yaptığı kar temizleme çalışması 4 saat sürdü.

‘Gençlerin İyilik Hareketi’ kapsamında dam temizlemeye geldiklerini belirten Rıdvan Açıkel, “Burda yaşayan ve şuan burda olmayan ailemizin evlerinini tehlike altında olduğunu duyduk. Yoğun kar yağışı sonucunda damlarda kar birikintisi var. Biz de yardıma geldik. Ellerimiz üşüyor, ayaklarımız ıslanıyor ama gönülleri kazandığımız için mutluyuz. Eskiden imece usulü ile köylerde işler yapılırdı. Biz de o kültürü tekrar yaşatmak amacıyla bugün buradayız” dedi.

I 2-22

Gençlik Merkezi Gönüllüleri Gençlik Lideri Naim Karagöz ise, “Buraya bir amcamızın tavsiyesi ile geldik. Damlarının çökebileceğini ve kimselerinin olmadığını söylediler. Biz de geldik, onlara yardımcı olduk. Yaklaşık 1 buçuk metre kar yağmış bu yıl. 2 saattir burdayız. 2 saat daha çalışacağız, yardımcı olacağız. Hatta köylüler ile de konuşacağız, başka bir işleri varsa yardımcı olacağız” şeklinde konuştu.

I 4-6

I 3-12

Muhabir: BİLAL TİNAR - ULAŞ GÜVEN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ