ÖZEL HABER - VİYAN ORHAN 

Türkiye'nin birçok yerinde kar yağışı ve dondurucu soğuklar etkisini sürdürürken Yüksekova'da düğünler kış mevsimine rağmen yapılıyor. 

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde Rojhat ile Kader  Bellier çifti için görkemli bir düğün töreni yapıldı. Bellier çifti ilk olarak erbane eşliğinde kuaför salonundan çıkartılarak evlerine götürüldü. Burada ailesiyle vedalaşan gelin Kader Altun, kar yağışı altında düğün salonuna götürüldü. İlçenin Güngör mahallesinde yer alan Tekçe Düğün Salonunda gerçekleşen düğünde davetliler soğuk havaya aldırış etmeden doyasıya eğlendiler.

A1-25

“HAVA ŞARTLARI ÇOK ZOR AMA MUTLULUĞUMUZU HİÇBİR ŞEY BOZAMAZ”

Yoğun kar yağışı altında düğün yapmanın herkese nasip olmayacağını söyleyen damat Rojhar Bellier, “İlk olarak kışta Yüksekova’da düğün olur mu dedik. Ama daha sonra neden olmasın dedik. 5 ay önce vizeye başvurmuştum. Vizem kabul olduğu için yurtdışına eşimle birlikte gideceğiz. O yüzden düğünümüzü kendi gelenek ve göreneklerimizle memleketimizde yapmak istedik. Şuan hava şartları çok zor ama mutluluğumuzu hiçbir şey bozamaz” dedi.

A7-7

Çok mutlu olduğunu  belirten gelin Kader Altun ise, “Hava çok soğuk ama herşey çok güzel gidiyor. Çok mutluyuz” ifadelerini kullandı.

Yerdeki kar kütlelerine ve soğuk havaya aldırış etmeyen davetliler, düğüne katılarak Bellier çiftini yalnız bırakmadı.

A10-4

A5-7

A4-7

A3-10

A6-4

A11-3

A8-4

A9-5

A2-19

Kaynak: YÜKSEKOVA HALKIN SESİ