İlçeye yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan Kamışlı köyü yakınında  bulunan sporcu kamp merkezinde kayaklı Koşu milli takım elemeleri başladı.

Kızlar ve erkekler kategorisinde yapılan yarışta  Türkiyenin değişik illerinden 22 sporcu katıldı.

Sporcular  2 bin 500 metrelik alanda yapılan yarışta dereceye girmek için ter döktü.Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ömer Çimşit gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye Kayak Federasyonu tarafından  Kayaklı Koşu Milli Takım elemelerinin Yüksekova'da yapıldığını söyledi.

Yarışın startını verdiklerini belirten Çimşit, Sporcularımız yarışmaya başladılar. Kazasız güzel bir yarışma temenni ediyorum.

Organizasyonun Yüksekova'nın Kamışlı köyünde yapılmasından dolayı emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Emin Yıldırım'da "Türkiye Kayak Federasyonu Hakkari Valiliği ve Yüksekova Kaymakamlığının işbirliğiyle Yüksekova'da Kayaklı koşu A Milli Takım elemeleri yapıyoruz. Elemelerde Hakkari  ilini temsilen 7 sporcu bulunmaktadır. Türkiye'nin Birçok ilinde küresel ısınmadan dolayı kar kalitesi düşmüş durumda. Bu anlamda Hakkari coğrafyasının önemi bir kez daha çıkmış oldu. Birçok yerde yapay kar ile bu müsabakalar yapılırken burada tamamıyla doğal şartlarda bu yarışma yapılıyor. Burası artık sporcu akışının yaşandığı önemli bir merkez haline geldi.

Sporcularda Yüksekova'da yapılan yarışlardan memnun olduklarını belirterek , Yüksekova kış müsabakaları için çok güzel bir yer olduğunu söyledi.

Kaynak: ULAŞ GÜVEN - VİYAN ORHAN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ