Kültür Sanat sokağında vatandaşlar karın yer yer erimesiyle ilerlemekte güçlük çekerken esnaflarında iş yerlerinin önü suyla doldu.

Yaşanan durumdan dolayı sıkıntı yaşadıklarını belirten vatandaşlar Kültür Sanat Sokağına bir çözüm bulunmasını istedi.

Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Vedat Çoğaç Yaptığı açıklamada  Kültür Sanat Sokağında karların erimeye başladığını söyledi.

Karların erimesiyle biriken suların hem esnafı hem de vatandaşları mağdur ettiğini belirten  Çoğaç, şöyle konuştu:

"Bundan birkaç gün önce Yüksekova Belediyesinde karla mücadele toplantısı yaptık. Aslında bu yolu da gündemlerine almaları lazım. Her sene kış mevsiminin başında bu sıkıntıları yaşıyoruz.Esnaflar mağdur iş yerlerine sular giriyor.

Bunun önlemini bir an önce almamız lazım. Belediyemizin acil bir çözüm üretmesi lazım. Bu sokakta geçişler çok zor. Belediyenin bu sokağa inip karları rehabilite edecek şekilde bir çözüm üretmesi ve biriken suların gideceği kanalizasyon yerlerini tekrar açması temizlemesi ufakta olsa burada bir kanalet açması gerekiyor.Belediyemize çağrımızdır vatandaşımıza esnafımıza yardımcı olsunlar"

Esnaf Akif İliş ise sabah iş yerlerini açtıklarında vatandaşların bu sokakta yürüyemediklerini anlatarak, "Eriyen karlar bu sokakta birikmeye başladı. Bir iki saat uğraştık ama karın set oluşturmasıyla eriyen kar suları dolmaya başladı. Belediye'nin karla mücadele ekipleri burayı bir iki defa temizlerse bu sorun da çözülür diye düşünüyorum. İnsanlar dizlerine kadar suyun içinde kalıyor.Bu sokağı gören vatandaşlar burdaki esnaftan alışveriş yapmıyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: ULAŞ GÜVEN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ