İlçenin Abdullah Canan Köprüsünün yan tarafında bulunan Murat Işık Anaokulunda 'Anneler Günü'' dolayısıyla etkinlikler düzenlendi.

Minik öğrenciler ilk olarak günler öncesinde anneleri için kendi elleriyle çerçeve, parmak izinden anahtarlık ve kitap ayracı hazırladı.

Anneler gününde ise öğretmenlerin organize ettiği kahvaltı programında minikler anneleri ile bir araya geldi. Kahvaltı programından sonra minikler, hazırladıkları el emeği göz nuru hediyeleri annelerine vererek Anneler Günü’nü kutladı.

-41

“KENDİ EL EMEKLERİYLE HEDİYELERİNİ YAPMIŞ OLDULAR”

Günler öncesinde öğrencileri ile hediye hazırladıklarını hatırlatan Öğretmen Elif Güven, “Bugünün öncesinde çocuklarımızla birlikte Anneler Günü’nün öneminden bahsediyorduk. Annelerimize neler yapabiliriz, onlara sevgimizi nasıl hissettirebiliriz ile ilgili etkinlikler yaptık. Çocuklarımızın parmak izinden anahtarlık yaptık ve annelerine hatıra kalsın diye onlara hediye ettik. Çocuklarımız bu süreçte annelerin önemini anladılar. Ayrıca kendi el emekleriyle hediyelerini yapmış oldular. Bugünde buraya gelerek, annelerle kahvaltı yapıp sohbet ettik. Böylece çocuklarımız sosyalleşme imkânı da buldu. Doğurup doğurmayan tüm annelerimizin anneler gününü kutluyorum ”dedi.

Anneler günü için çocuklarının kendi elleri ile yaptıkları hediyeleri aldıklarını belirten Veli Jiyan Güzel Çayır, tüm annelerin anneler gününü de kutladı.

1-466

“İLK DEFA ANNELER GÜNÜNÜ DIŞARDA KUTLAMAK İSTEDİK”

Öğretmenlerden Benazir Başar ise, “İlk defa bir anneler gününü dışarda kutlamak istedik. Annelerimizle birlikte 3 sınıf kahvaltı yaptık. Çocuklarımız daha önce anneleri için yaptığı hediyeleri hazırladığımız panonun önünde annelerine takdim etti. Daha sonra bu anları ölümsüzleştirmek için velilerimizle fotoğraf çekindik” ifadelerini  kullandı.

2-422

 Öğretmenlere hazırladıkları program için teşekkür eden Veli Hatice Pınarcı, “Anneler günü için çok güzel bir program oldu. Biz evde annelik yapıyoruz. Onlar ise okulda annelik yapıyor. Emeklerinden dolayı öğretmenlerimize çok teşekkür ederiz. Tüm annelerin anneler günü kutlu olsun” şeklinde konuştu.

3-365

Veli Beyan Özer de çok mutlu olduklarını belirterek öğretmenlere hazırladıkları etkinlik için teşekkür etti.

Kahvaltı programından sonra öğrenciler kendi el emekleri ile hazırladıkları hediyeleri annelerine takdim ederek hatıra panosunun önünde fotoğraf çekti.  

4-282

1-467

5-195

6-136

7-121

8-94

9-72

10-521

11-349

12-375

13-223

14-239

16-127

15-273

17-170

Muhabir: VİYAN ORHAN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ