ULAŞ GÜVEN /YÜKSEKOVA HALKIN SESİ GAZETESİ

Bu proje kapsamında Yüksekova Gençlik merkezinde okulların kapanmasıyla birlikte Haftanın yedi günü kurs veriliyor.

Spordan sanata kültürden özel yetenek kurslarına, hobi kurslarından gönüllülük faaliyetlerine kadar 20 ayrı branşta öğrenciler verilen kurslardan yararlanıyor.

25 eğitmen ile yaz ayı boyunca 5 Bin 300 öğrenci 3 ay süre ile  Badminton, Tenis, Müzik, Resim, Kuran kurslarında hem eğitim alıyor hem de doyasıya eğleniyor.

Müzik Kursu Öğretmeni Büşra Dündar Yüksekova Halkın Sesi Gazetesine yaptığı açıklamada,

Gençlik Merkezinde birçok branşta yaygın bir eğitim verildiğini söyledi.

Günün iki öğününde değişik müzik aletleri ile ilgili eğitim verdiğini söyleyen Dündar," Sabah saatlerinde piyano,öğleden sonra ise gitar dersini veriyoruz. Hangi alanda çalışmak istiyorlarsa onları gösteriyorum. Öğrencilerimizde yetenekli hemen adapte olabiliyorlar" dedi.

Öğrencilerden Deniz uçak ise Piyano çalmanın çok güzel bir duygu olduğunu söyleyerek  piyano çaldığında kendini çok mutlu hissettiğini piyano çalmak için cumartesi ve pazar günü buraya geldiğini ifade etti.

Tenis Antrenörü Kazım Uçak ise amaçlarının yaz boyunca öğrencilerin boş kalmamasını onlara tenisi sevdirmek olduğunu belirtti.

Haftada 6 saat ders verdiklerini anlatan Uçak, "30 lisanslı öğrencim var performans sporcularım ve oyun grubu öğrencilerim  var. Bu şekilde haftada 30 saat ders vermekteyim" şeklinde konuştu. 

Badminton sporunun çok eğlenceli olduğunu belirten Badminton Öğrencisi İrem Bingöl de "İlk başta raketi tutmakta çok zorlandım ama sonra kolaylaştı. Arkadaşlarımla karşılıklı oynayabiliyorum. Bazen zorlanıyorum ama ona rağmen çok keyif alıyorum" dedi.

Editör: Erkan Çobanoğlu