Double Tree By Hilton Otelinin konferans salonunda verilen eğitime Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ömer Çimşit, Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Timur Sevi, yönetim kurulu üyeleri, kamu kurumları dernek üyeleri ve sivil toplum kuruluşları katıldı.

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ömer Çimşit yaptığı konuşmada, Bu şekil eğitim programlarının önemli olduğunu aktardı.

Eğitimim bütün toplumlar ve milletler için önemli olduğunu anımsatan Çimşit şunları kaydetti: 

"Kendi nesillerini iyi eğiten toplumlar dünyada var oldukları coğrafyada hep söz sahibi olmuşlardır. Hep güçlü gelişmiş kalkınmışlardır Bunu hepimiz biliyoruz.

Onun içinde toplum olarak millet olarak eğitime özel bir önem veriyoruz" dedi.

Hjffy

Kıdemli Proje Uzmanı ve Eğitmen Ali Öztüfekçi  ise  Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı ve Yüksekova Sanayi ve Ticaret Odasının teknik destekleri kapsamında ilçede sivil toplum örgütlerine, kamu kurum ve kuruluşlarının proje temsilcilerine proje döngüsü uygulamalı projeleri tanıtmak amacıyla geldiğini söyledi.

Bu kapsamda Yüksekova’da 3 gün boyunca bir eğitim vereceklerini belirten Öztüfekçi şöyle konuştu:

"3 günlük eğitimde proje nasıl yazılır nasıl uygulanır. Başvuru yapılacak kurumlara başvuru formları nasıl doldurulur. Burada dikkat edilmesi gereken hususlar incelikler nelerdir? Bütün bunları katılımcılara aktarmaya devam edeceğiz. Bu çalışmaları yaparken takım olma becerisi takım olma ruhuyla beraber grup çalışmaları yapacağız. 3. günün sonunda da katılımcılara katılım belgeleri takdim edeceğiz.

Vkjhv

Yüksekova Sanayi ve Ticaret Odası Meclis Başkanı Timur Sevi de, "Sivil toplum kuruluşları, kamu kuruluşları ve dernekler için proje yazma ve yürütme eğitimi düzenliyoruz.

Odamız bölgemizin kalkınmasına katkı sunacak her faaliyetin öncüsü olmaya devam edecektir. Bütün katılımcılara da iştirak ettikleri için Yüksekova Ticaret ve sanayi odası olarak Hakkari Valiliğine Yüksekova Kaymakamlığına proje eğitimi konusunda verdikleri desteklerden ötürü çok teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı. 

Vkjhgh

Kaynak: ULAŞ GÜVEN - FERHAT YİĞİT / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ