Yüksekova’da geçtiğimiz günlerde yağan kar yağışı hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. İlçede belediye ekipleri  tarafından başlatılan karla mücadele çalışmaları sürerken, Dize  Mahallesi ile İpek Mahallesinde yer alan TOKİ küme evlerinde açılmayan sokaklar vatandaşı mağdur ediyor.

A2-20

60 YAŞINDAKİ BABA ÇOCUĞUNU SIRTINDA TAŞIYARAK ARACA ULAŞTIRDI”

Derecik ’ten Yüksekova’ya çocuğunun tedavisi için gelen 60 yaşındaki Gazi Yeşil, hasta çocuğu0nu sokaklarının karla kaplı olması nedeniyle sırtında taşıyarak arabaya ulaştırıldı.

İlçenin Dize Mahallesi 338’inci sokakta yer alan evde kalan aile, 8 yaşındaki çocukları Yunus Yeşil’i, aracın eve yanaşamaması üzerine sırtına taşıyarak arabaya ulaştırıldı. Misafir olarak kaldıkları evin önü kardan dolayı kapalı olduğunu kaydeden baba Yeşil, çocuğunu sırtına alarak araca kadar götürmek zorunda kaldığını belirtti.

A1-26

Oğlunun tedavisi için Yüksekova’ya geldiğin ifade eden baba Yeşil, “Ben 60 yaşındayım. Buraya oğlumun tedavisi için geldik. Ancak kaldığımız evin önü kar yağışından dolayı kapalı. Çocuğumu sırtıma alarak araca kadar taşımak zorunda kalıyorum. Tedavisinin ne kadar süreceğini bilmiyorum. Kaç gündür belediye ekiplerine yollarımızın açılması için rica da bulunuyoruz. Biliyoruz ekipler canla başla çalışıyor. Fakat çok mağduruz. Çocuğumu taşımakta zorlanıyorum. Buradan ekiplere sesleniyorum. Lütfen yollarımızı açın” dedi

Öte yanda ilçenin İpek Mahallesi sanayi sitesinin arkasında yer alan TOKİ küme evlerinde kalan vatandaşlar da yollarının temizlenmediğini belirterek, yollarının açılması için yetkililere seslendiler.

İ Ç1

Kaynak: YÜKSEKOVA HALKIN SESİ