YÜKSEKOVA - Yüksekova Halk Eğitim Merkezi bünyesindeki ahşap atölyesi kursunda çalışmalar devam ediyor. Kişiye özel siparişlerin alındığı atölyede 14 Şubat Sevgililer Günü yoğunluğu yaşanıyor. Kurs öğretmeni Sedef Erhan, çoğunluğunu sosyal medya üzerinden aldığı siparişleri yetiştirmek için yoğun çaba harcıyor.

Atölyede ahşaptan ürünler yapıldığını kaydeden Erhan, “Önümüzde Sevgililer Günü var. O günle ilgili ürünler çıkartıyoruz. Taleplerimiz çok var. Resim, kutu, çiçek gibi ahşap hediyeler yapıyoruz. Sosyal medya üzerinden talepler oluyor. Biz paylaştıkça herkes görüyor” dedi.

I 1-22

2 senedir bu işi yaptığını kaydeden Erhan, “Sipariş alanlar çok memnun kalıyor. Sadece Sevgililer Günü’nde değil; Anneler Günü, Kadınlar Günü, Babalar Günü’nde de çok satışlarımız oluyor. Kişiye özel siparişler alıyoruz.Makinamız istenilen şekilde kesim yapıyor” ifadelerini kullandı.

Ahşap kursunun devam ettiğini  kaydeden Yüksekova Halk Eğitim Müdürü Atilla Yiğit ise, “Özellikle bayanların sosyal alana katılması için bu merkezi canlandırmaya çalıştık. Onun dışında seramik, kilim, okuma yazma gibi kurslarımız bu merkezde devam ediyor. Amacımız Yüksekova’da 10 bine yakın insana ulaşmak. Mesleki anlamda kendilerini geliştirmek isteyen insanlara yardımcı olmak temel amacımızdır” şeklinde konuştu.

A T İ L L A

Atölyede çıkan ürünleri beğendiklerini belirten Hamit Çağala, “Bir kutu sipariş etmiştik, çok güzel olmuş. Herkesin eline sağlık. Sevgililer Günü için özel yaptırmıştık ve o gün için hazır oldu bile. Gayet çabuk yaptılar” dedi.

I 2-14

I 4-3

Muhabir: BİLAL TİNAR - ULAŞ GÜVEN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ