Viyan Orhan / Yüksekova Halkın Sesi 
Yeşildere mahallesinden başlayarak çarşı merkezinin içinden geçen Büyükçay deresine akan kanalizasyon suları ve bilinçsizce atılan çöpler etrafa kötü kokuların yayılmasına neden olurken derede balıklarında yaşamını olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor.

Mahalle sakinleri dereden yayılan kokular nedeniyle kapı ve pencerelerini açamadıklarını, yetkililerin de bu konuda yardımcı olmadıklarını, geçiştirdiklerini anlattı.

Logarlardan dereye dökülen atık yağlar da durumun ciddiyetini gözler önüne seriyor.

Mahalle sakini Süleyman Kotluk, Yüksekova Halkın Sesi Gazetesi'ne yaptığı açıklamada, uzun yıllardır Yeşildere Mahallesinde yaşadığını ve esnaflık yaptığını söyledi.

"İNSANCA YAŞAMAYA HAKKIMIZ YOK MU?"

Dereden yayılan kokuların yıllardır devam ettiğini belirten Kotluk, şöyle konuştu: "Kokudan dolayı dışarı çıkamıyorum. Burada dükkanım var. Koku yüzünden dükkanımın kapısını bile çok açamıyorum. Bu sıcak havalarda pencerelerimizi  açamıyoruz. İnsanca yaşamaya hakkımız yok mu? Bu tam bir rezalet. Biz de buranın vatandaşıyız. Buna bir an önce çözüm bulunmasını istiyoruz. Yetkililerden bu konuda destek bekliyoruz" dedi.

"ATIK SULAR DEREDEKİ CANLILARIN ÖLÜMÜNE NEDEN OLUYOR"

Mahalle Sakini Naime Töre ise "Bu kokular bizi mahvetti. Çocuklarımızla beraber dışarıya pek çıkamıyoruz. Çok kötü bir koku geliyor. Defalarca yetkililere bu konuya çözüm bulmalarını istedik. Ama ne gelen var ne giden. Sesimizi kimse duymuyor. Çocuklarımız hastalanıyor. Biz bu kokuya mecbur değiliz. Önceden derede balık görürdük. Şimdi atık sular deredeki canlıların ölümüne neden oluyor" ifadelerini kullandı.

Editör: Erkan Çobanoğlu