VİYAN ORHAN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ

Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde gezgin öğretmen ve doğa gözlemcisi olarak tanınan Ümit Bartın köyleri gezerken Yüksekova – Van karayolunda karşılaştığı çöp teneke yığını karşısında adeta donup kaldı. Karşılaştığı manzara karşısında duyarlılık gösteren gezgin öğretmen olayı  trafik polisine bildirdi. Olay yerine gelen ekipler kazaya adeta davetiye açan teneke yığınlarını yoldan aldı. 

Yüksekova’ya 15 kilometre uzaklıkta bulunan Köprücük köyü civarlarında bu manzarayla karşılaştığını söyleyen Bartın olayı şu sözlerle ifade etti, “Köy gezilerini yaparken akşam vakti merkeze dönmek istediğimde, Yüksekova- Van karayolunda bu güzelim yolda çöp yığını haline dönüşmüş bir sürü boş teneke kutularıyla karşılaştım” dedi.

ÇEVREMİZİ VE DOĞAMIZI KORUMAK ZORUNDAYIZ”
Boş kutuların kazalara davetiye açtığını söyleyen Bartın, ayrıca araçların geçerken kutuların büyük bir gürültü sesiyle etrafa savrulduğunu belirtti. Bartın,  “Bu kutular aynı zamanda doğaya, doğal alanlara da dağılıyor. Bu da bizlere büyük bir tehlike olarak geri dönüş sağlayacak ve doğaya zarar vermekte. Tam olarak bu boş teneke ve kutuların nasıl savrulduğunu bilmiyoruz ama bir hurda aracından düştüğünü tahmin ediyoruz. Etrafa bir sürü kutu dağılmış. Bu gördüğüm manzara beni gerçekten üzdü. Umarım bu yola, etrafa dağılmış ve yığın haline gelmiş kutulara sebep olanlar yaptıkları sorumsuzluğun farkındadır. Ekiplere haber verdim temizleyecekler. Onlar gelene kadar da ben kendi çabamla temizlemeye çalıştım. Bu memleket hepimizin çevremizi ve doğamızı korumak zorundayız. Burada yine yaşayacak olan bizleriz” ifadelerini kullandı.

Editör: Erkan Çobanoğlu