YÜKSEKOVA – Kuaför ve güzellik sektörünün tanınmış isimlerinden Ayşe Doğan ve Fatih Alımcı tarafından Nevşehir’e bağlı Ürgüp’te eğitim kampı düzenlendi. 4 gün süren eğitim kampına Türkiye’nin farklı illerinden 11 eğitmen ve sertifika almak isteyen 58 güzellik uzmanı katıldı.

Eğitim kampında Yüksekovalı Güzellik Uzmanı Şilan Dara da eğitmen olarak yer aldı. Kampta 4 gün boyunca birçok konuda katılımcılara uygulamalı eğitim verildi. Kampın ardından katılımcılara sertifika ve teşekkür plaketi aldı.

I 3-16

Yüksekovalı Dara, plaket takdimi için düzenlenen ödül törenine yöresel elbiseler ile katıldı. Fistanları ile sahneye çıkan Dara, katılımcılardan beğeni aldı.

Yüksekova Halkın Sesi’ne açıklama yapan Dara, 4 günlük eğitim kampında emeği geçenlere teşekkür etti. Dara, “Aldığım bu ödül, coğrafyamda yaşayan tüm kadınlarımıza armağanımdır. Ödül törenine herkes gibi çıkmak istemedim. Geleneklerimi herkes görsün istedim ve fistanlar ile çıktım. Çok olumlu tepkiler aldım. Geleneklerimizin, kültürümüzün her yerde her alanda yaşatılmasını umuyorum” dedi. 

I 1-44

I 2-31

Muhabir: BİLAL TİNAR / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ