ULAŞ GÜVEN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ GAZETESİ

Vali Erdoğan Gürbüz İlk ve Ortaokulunda okuyan 13 yaşında ki Ramanroj Kamalı arkadaşlarıyla beraber  Liselere giriş sınavına hazırlandı.

Yaz aylarında da zamanının çoğunu bu sınava veren Kamalı  daha verimli çalışma performansı sergileyerek  başarı çıtasını artırmaya çalıştı.

4 Haziran 2023 tarihinde yapılan sınavda 90 sorunun 89'unu doğru yanıtlayarak bir ilke imza attı.

Hakkari Bölgesinde ilk defa liselere giriş sınavında bir öğrenci başarılı bir performans sergiledi.

Sınav sonuçlarının açıklanmasıyla büyük mutluluk yaşayan Kamalı bu sevincini ailesi ve öğretmenleriyle paylaştı.

Liselere Giriş Sınavı (LGS) İl Birincisi Ramanroj Kamalı Yüksekova Halkın Sesi Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, Okul sürecinde sınava çalıştığını yaz aylarında ise sınava  daha sıkı çalıştığını söyledi.

Yaz ayında ki sıkı çalışmanın Faydasını gördüğünü ifade eden Kamalı, Sınavda bir yanlışım oldu hiç beklemediğim bir sorudan geldi bu da beni çok üzmüştü. Ama önemli değil benim için.

Soruyu biraz düşününce pek yanlış yapacağım bir soru değildi. Normal deneme sınavında çıksa stres olmadan çok rahat yapabileceğim bir soruydu.Şuan aldığım puan hedeflerimin üstünde bir puan bu benim için tabi ki daha iyi. Okul zamanında daha fazla zorlanmayacağımı düşündüm. Çünkü çalışan asla zorlanmaz.  Hedefim ekonomist olmak bu yolda da ilerlemeye çalışıyorum. Çok sevdiğim bir bölüm ülkemizin de  buna ihtiyacı var.Üzerimde emeği olan öğretmenlerime yöneticilerime çok teşekkür ediyorum her zaman yanımdalardı. İfadelerini kullandı.

Annesi Sevgi Kamalı ise, Çocuğunun başarısından dolayı çok mutlu olduğunu belirterek,

Oğlumla bir kez daha gurur duydum. O çok özel bir çocuk.  Ailem adına çok mutluyuz. İlçemiz adına çok mutluyuz.  İstenildiği zaman her başarının üstesinden gelindiğini oğlum bize gösterdi. dedi.

öte yandan  Türkiye genelinde 562 öğrenci tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan aldı.

Editör: Erkan Çobanoğlu