VİYAN ORHAN  / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ

Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde öğrencilerin etüt merkezi olarak kullandığı Selahaddin Eyyubi Kültür Merkezi, depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle şubat ayında kapatıldı. Sınava hazırlanan öğrencilerin mağduriyet yaşamaması adına Yüksekova Kaymakamlığı tarafından öğrencilere geçici yer tahsil edileceği sözü verildi. Bu süre zarfında ilçede bulunan Avaşin aile parkında bir işletmenin üst katında yer alan Halk Kütüphanesinde ders çalışan öğrenciler çevredeki gürültülerden dolayı çalışamadıklarını belirtti. 

Üniversite sınavına hazırlanan Fen Lisesi mezunu Özlem Kaya, çalıştıkları kütüphanenin bir aile parkında yer aldığını bu yüzden içeriye çok fazla sesin geldiğini söyledi. Kaya, "Parktan gelen çocuk sesleri kafeteryadaki müzik sesi, çevrede inşaat sesleri gibi bir çok etmen ders çalışmamızı etkiliyor. Sürekli dikkatimiz dağılıyor. Temizlik açısından da ne yazık ki toz içinde.  Mağdur durumdayız. Derslerimizden verim alamıyoruz ama buradan başka gidecek yerimizde yok. Burası ilçedeki tek ücretsiz etüt merkezi. Çoğu öğrenci buraya gelip ders çalışıyor. bize bir etüt merkezi sözü verilmişti. Bu sözün yerine getirilmesini istiyoruz. ya da şu an ki etüt merkezindeki sorunların giderilmesini istiyoruz” dedi. 

"DIŞARIDAN GELEN SESLERDEN DOLAYI ÇALIŞAMIYORUZ"
KPSS”ye hazırlanan Ferhat Akgül, beş gündür kütüphaneye çalışmak için geldiğini fakat dışarıdan gelen seslerden dolayı çalışamadığını ve yeteri kadar verim almadığını belirtti. Akgül, "Ben ve arkadaşlarım çalışamıyoruz. Burda disiplin görmedim giren çıkan belli değil. Çalışmak için daha elverişli bir ortam istiyoruz” şeklinde konuştu.

Diğer öğrencilerle benzer sıkıntılar yaşayan Emin Arslan, Kafiye Demir ve Çiğdem Demir ise yetkililere seslenerek, yeni bir etüt merkezi istediklerini belirtiler.

Editör: Viyan Orhan