Viyan Orhan / Yüksekova Halkın Sesi Gazetesi
İlk olarak geçtiğimiz aylarda Armutdüzü köyünde 15 günlük kamp yapan 18 güreşçi, 2 bin 500 rakımda Türkiye Güreş Şampiyonası’na hazırlanmasının ardında  'Okullar arası serbest güreş Türkiye Şampiyonasına katıldılar.


Sivas ilinde yapılan  Güreş müsabakalarında 66 ilden 1200 sporcu katılmasıyla Türkiye Şampiyonasında Yüksekova Gençlik ve Spor Müdürlüğüne bağlı sporcular, 12-15 Haziran 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilen 'Okullar arası serbest güreş Türkiye Şampiyonasında' takım halinde Türkiye üçüncüsü olurken Yıldız Erkekler Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası'nda Berkay Kılıç 45 kilogramda 1'inci olurken, Alan Özçelik 51 kilogramda 3'üncü ve Esra Tatlı ise 49 kilogramda 3'üncü oldu. 


Dünya şampiyonası için antrenmanlarda ter döküyorlar
Türkiye Şampiyonasında Yüksekova'ya altın madalya kazandıran sporcular şimdide dünya şampiyonası için hazırlanıyorlar. 
Bir yıllık çalışma sonucu Türkiye müsabakalara katıldıklarını ifade eden Güreş Antrenörü Ahmet Yunus Yiğit, “Yoğun bir antrenmandan sonra Türkiye Bölge müsabakalarına katıldık. Katıldığımız müsabakalarda çeşitli kategorilerde dereceler elde ettik. Serbest güreşte 3 madalya aldık. Bir şampiyonumuz 2 tane de  3’üncümüz var. Bundan sonraki hedefimiz öğrencilerimizi Dünya şampiyonasına en iyi şekilde hazırlamaktır. Bu anlamda bize destek olan Yüksekova Kaymakamımız Ömer Çimşit’e Gençlik Spor İl Müdürü Emin Yıldırım’a, Gençlik ve Spor Müdürü Sami Keskin’e teşekkür ediyoruz ”dedi. 
Okullar arası serbest Güreş Türkiye Şampiyonasında birinci olan Berkay Kılıç, “2 yıldır derecelere giriyorum.  Mardin’de ve Sivas’ta birinciliklerim var. Dünya şampiyonası için burada antrenman yapıyorum.  Allah nasip ederse dünya birincisi olacağım ”ifadelerini kullandı. 
Müsabakalarda 3’üncü olan Alan Özçelik ise,  “Arkadaşlarımızla birlikte güzel dereceler elde ettik. Arkadaşımız Türkiye şampiyonu oldu. Bundan sonraki hedefimiz olimpiyatlara katılmaktır” şeklinde konuştu.

Editör: Ferhat Yiğit