Ramazan ayı ile birlikte ilçenin çarşı merkezinde yoğunluk yaşanırken ilçenin en işlek caddesi olan Cengiz Topel Caddesi'nde biriken kar yığınları ve orta refüjüne gelişi güzel atılan çöp yığınları vatandaşların tepkisini çekti.

A4-9

“ÇARŞI MERKEZİ YIKANSIN”

Çarşı merkezinde biriken kar yığınları yayalara ve sürücülere zor anlar yaşattığını kaydeden vatandaşlar karların temizlenmesi için yetkililere seslendi.

Vatandaşlar havaların ısınmasıyla birlikte çarşı merkezine gelişi güzel atılan çöplerın görüntü kirliliğine neden olduğunu ve çevreye zarar verdiğini belirterek çöplerin temizlenip çarşı merkezinin yıkanmasını istedi.

A2-24

Konuyla ilgili konuşan Hüseyin Işık adlı vatandaş, "Havaların ısınmasıyla birlikte çarşıda biriken karlar eriyor. Yollarımız kar suyu nedeniyle çamura bürünmüş durumda. Fakat yollarımızı ve kaldırımlarımız temizlenmiyor. Ana caddede kar yığınları birikmiş durumda. Araçlar bu karlardan dolayı ilerleyemiyor. Belediye ekiplerinden rica ediyoruz çarşımız yıkansın” dedi.

Zeynel Akçelik adlı vatandaş ise yolların temizlenmediğini ifade ederek, “ Karlardan dolayı araçlar park edecek yer bulamıyor. Çöpler gün ortasında orta refüje bırakılıyor. Belediyemiz bunula ilgili herhangi bir yaptırım uygulamıyor. Yollarımız ve kaldırımlarımız bir an önce temizlensin” şeklinde konuştu.

A5-8

A1-48

Muhabir: VİYAN ORHAN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ