YÜKSEKOVA - Yüksekova’ya bağlı Cumhuriyet Mahallesi Kani Heyder mevkiinde yaşayan 11 yaşındaki Burak Yaşar, tekerlekli sandalyeye mahkum bir hayat yaşıyor. 5 yaşında kemik erimesi nedeniyle yürüme yetisini kaybeden Burak, Aralık ayında yetkililere seslenerek yolların kumlu olması nedeniyle zorluk yaşadığını belirtip, yolların asfaltlanmısını istedi. 

Burak’ın asfalt çağrısı aradan geçen süreye rağmen yerine getirilmedi. Toprak yolda tekerlekli sandalye ile dolaşmaya çalışan Burak, tekerlekli sandalyenin devrilip düşmesi üzerine yara içinde kaldı. 

Aralık ayında Burak’ın yaşadığı zorlukları dile getirdiklerini ifade eden amca Şehmus Yaşar, “Dünya Engelliler Günü’nde yetkilere seslendik. Onların gününü kutlamak yerine onların yaşadığı zorlukları görüp çözüm üretmelerini istedik. Burak tekerlekli sandalyeye mahkum durumda. Yollar asfalt olmadığı için çok zorlanıyor. Bugün de çıkıp gezerken toprak yol olduğu için tekerlekli sandalyesi devriliyor ve maalesef yüzü gözü yara bere içinde kalıyor. Umarım yetkililer Burak için harekete geçer” dedi.

Jkk

Kk-199

Editör: Bilal Tinar