ULAŞ GÜVEN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ

İşlek olan güzergahta sürücülerinde aşırı hız yapması nedeniyle asfalttan fırlayan taşlar bazı araçlarda maddi hasara neden olurken ziftle beraber araçların tekerleklerine yapışan taşlarda risk taşımaya devam ediyor.

Karayolları ekipleri söz konusu yolda çalışmalarına devam ediyor. Yoldaki mıcırları  temizleyerek  asfaltı süpüren makinelerle yolu daha güvenli hale getirmeye çalışıyor.

Karayolları Van Bölge Müdürlüğüne bağlı inceleme komisyonu da şikayetlerin artmasıyla beraber söz konusu yolda incelemelerde bulundu.

İnceleme komisyonu yoldan numuneler alarak konunun takipçisi oldu.

Yüksekova Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Selami Durna’da inceleme komisyonuna söz konusu yolla ilgili sıkıntıları bildirdi. Yol sorununun çözülmesini istedi.

Yüksekova Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Selami Durna  yaptığı açıklamada bir ay önce asfaltlanan ancak asfaltın kaynamaması üzerine dökülen mıcırların  süpürüldüğünü söyledi.

Araçların geliş gidişi sırasında serilen ziftin araç lastiklerini adeta kapladığını belirten Durna şöyle konuştu:

“Yolun bu durumu maddi hasara neden olurken, kaza riski de oldukça artıyor.Bunun üzerine yolun durumunu Karayolları Bölge Müdürüne, Yüksekova Kaymakamına ve Hakkari Valisine ilettik. Cumartesi günü Yüksekova ziyaretinde bulunan Sayın Valimize yolun durumunu yerinde göstermek üzere okullar bölgesine gittik. Burada yolun durumunu inceleyen valimiz ilgili birimlere yolun onarılması talimatı verdi. Girişimlerimiz sonucu takip edilen yol durumunu incelemek üzere  karayolları tarafından kontrol ekipleri gönderildi. Bölge muhtarlarımızla birlikte kontrol ekibine eşlik ettik. Yoldan numuneler alan kontrol ekibi gerekli çalışmaları hızlıca başlatacak.

Yol kontrolüne gelen ekip daha sonra valimize gerekli bilgileri aktardı. Girişimlerimiz sonucu onarılacak olan bu yol için başta Sayın Valimize ve Yüksekova kaymakamımıza teşekkür ederiz." ifadelerini kullandı.

Editör: ULAŞ GÜVEN