ULAŞ GÜVEN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ

Karayolları ekipleri  tarafından Dağlıca yolu güzergahına yaklaşık bir ay önce mıcır döküldü. Ardından silindirle sıkıştırılan mıcırlar yağışların ardından asfalt tabakasından ayrıldı.

İşlek olan güzergahta sürücülerinde aşırı hız yapması nedeniyle asfalttan fırlayan taşlar bazı araçlarda maddi hasara neden oldu.

Yoğun olarak kullanılan yolda yaklaşık 200 okul taşıtı da öğrenci taşıyor.

Vatandaşlar herhangi bir can ve mal kaybının yaşanmaması için yetkililerden çözüm bekliyor.

Yüksekova Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Selami Durna Yüksekova Halkın Sesi’ne yaptığı açıklamada, yaklaşık bir ay önce  Dağlıca yolu güzergahında yer alan vezirli köyü mevkisinde asfalt çalışması  yürütüldüğünü söyledi.

Güzergahta yaklaşık 25 kilometrelik serpme asfalt çalışması yapıldığını belirten Durna, şunları kaydetti:

“Geçen günlerde yağan yağıştan sonra asfalt adına bir şey kalmadı. Asfaltın üzerinde ki bütün mıcırlar kalkmış. Kalkan mıcırlar hem sürücülerin  araçlarının camlarının kırılmasına hem de trafik kazalarına sebep oluyor. bu yolun temizlenmesi lazım. Sürücülerin bu konuda bize şikayetleri geliyor.Bu yol güzergahında çalışan yaklaşık 200 servis aracı şoförü yolun temizlenmemesi durumunda kontak kapatacaklarını söyledi. Burada okul taşıtının camları mıcırlardan dolayı kırıldı. Yetkililerden bu yolun bir an önce temizlenmesini ve önlem alınmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: Erkan Çobanoğlu