Yüksekova Halkın Sesi Gazetesi / Viyan ORHAN

Hakkari ile Yüksekova arasında kalan Cennet Cehennem Vadisi ve  buzulları görmek için hafta sonu kente gelen 110 kişilik grup, bölgedeki doğal güzellikleri görme imkanı buldu.

  Bir yanda rengarenk açan çiçekler, diğer yanda metrelerce kar ve karların erimesiyle oluşan akarsuyun bulunduğu vadide doğa yürüyüşü yapan ziyaretçiler, Türkiye'nin en büyük vadi buzulunun bulunduğu bölgeye çıktı.
Buzullarda, rengarenk çiçeklerle bezenen vadide ve şelalenin önünde fotoğraf çekerek zaman geçiren doğaseverler, buzulların üstünü kaplayan karda poşetlerle kayarak eğlenceli anlar yaşadı.


    "Doğa turizmini bölgemizde yaygınlaştırmaya çalışıyoruz"

    YEKDASDER  Başkanı Hakan Zanyar Aykut, bu haftaki rotaları olan Cennet ve Cehennem Vadisi ne 110 kişilik bir ekiple geldiklerini belirterek “Batman, Diyarbakır, Siirt. Van, Yüksekova  ve Avustralya’dan misafirlerimiz var.  Sabah ilk olarak bahar kokusuyla ve sarı çiçeklerle dolu Cennet Vadisini gezdik. Şuanda da Cehennem Vadisindeyiz. Bugün kü etkinliklerimiz saat 17.00’e kadar sürecek.  Her hafta etkinliklerimiz oluyor. Katılan misafirlere bölgemizi tanıtıyoruz. YEKDASDER  ailesi olarak elimizden geldiğince doğa turizmini bölgemizde yaygınlaştırmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı. 
        YEKDASDER  Üyesi grup lideri Harun Atalay ise, bölge hakkında bilgi vererek, “20 yıllık buzulların yer aldığı bu bölge de dört mevsim bir arada yaşanır. Arkamda gördüğünüz yer  4 bin 135 rakımlı ile Türkiye’nin en büyük ikinci zirvesidir” dedi.

Editör: Ferhat Yiğit