YÜKSEKOVA -Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde Esentepe TOKİ Küme evlerinde (Pizok) 2'nci, 3'üncü ve 4'üncü bölgeyi kapsayan  taziye evi, içinde mutfağı, lavaboları, kadınlar ve erkekler için ayrı bölümlere sahip olan taziye evi 600 kişilik kapasiteye sahip.

2. Bölge Yönetim Kurulu Başkanı İzzettin Metin Yüksekova Halkın Sesi’ne yaptığı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından daha önce İlçe Müftülüğü'ne devredilen taziye evi ile ilgili TOKİ yönetimi olarak daha önce girişimde bulunduklarını söyledi.

Yüksekova Kaymakamlığının desteğiyle taziye evini devraldıklarını belirten Metin, şöyle konuştu:

"Hayırsever iş adamlarının desteğiyle döşemesini gerçekleştirdik. Halkımızın hizmetine sunmaya çalışıyoruz. Taziye evi TOKİ'lerin yapımı ile beraber gerçekleşti. Fakat kullanım hakkını 2023 yılı itibariyle yönetim olarak devraldık. Taziye evimizin içerisinde şuan her şey hazır. Taziye sahibi masraflarını kendisi karşılayacak. Taziye evinde kadın yeri farklı, erkek yeri farklı, ibadethaneleri farklı, yemek yeme yerleri farklı, blokları farklı. O açıdan isteyen dışarı çıkıp dinlenebilir. 300 kadın 300 erkek olmak üzere toplamda 600 kişiye hizmet verecek bir taziye evimiz var. Biz Yüksekova’da böyle yerlerin artmasını istiyoruz. Bu kültürün tüm mahallelerde olmasını istiyoruz. Yetkililerin de bu konuda duyarlı olmasını istiyoruz."

Taziye evinin yakın bir sürede hizmete açılması bekleniyor.

Dsrweq5

Fdtgert-1

Sdtfrewt

Dfdtrs

Muhabir: ULAŞ GÜVEN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ