YÜKSEKOVA – Yüksekova Belediye Spor kadın futbol takımı, Kadınlar 2’nci Ligi D grubunu lider bitirerek play-off elemelerine katılmaya hak kazandı.

Kadın futbol takımının başarısı ilçede büyük sevinç yarattı. İlçenin sokaklarında, ev ve iş yerlerinde bu başarı konuşulmaya başlandı. Futbola ilgi duymayan kitlelerin bile tebrik ettiği takıma bir destek de eski futbolculardan geldi.

Kerim Bulut-1

1986 yılında Cilo Spor’da profesyonel futbolculuğa başladığını belirten Yüksekova Belediye Başkan Yardımcısı Kerim Bulut, kadın futbol takımının başarısında emeği olan herkese teşekkür etti. Kadın futbol takımının play-off eşleşmelerinde iyi bir skor alıp 1’inci Lig’e yükselmesini istediklerini kaydeden Bulut, “Bu da Hakkari bölgesinde ikinci bir takımımızın olması demektir. Yüksekova’nın tanıtımı için çok önemlidir. İnşallah bu başarıları devam ettirip bizleri Süper Lig’de temsil ederler” dedi.

Osman Aydın

1996 yılında Yüksekova takımı olarak 3’üncü Lig’de top koştuklarını kaydeden Osman Aydın, “Şuan bayan futbol takımımız Yüksekova’nın gururu olarak gruptan lider çıktı. Takımıza destek veriyoruz, inanıyoruz. Çalışmalarını beğeniyorum, başarılarının devamını diliyorum. Onların başarısı bizim öğrencileri de motive ediyor” şeklinde konuştu.

İsmail Turan

1993 sezonunda aynı heyecanı yaşadıklarını kaydeden eski futbolculardan İsmail Turan, “1993’ten sonra ilk defa böyle bir heyecan yaşadık. Kadın futbol takımımızın bu başarıyı elde etmesi Yüksekova’ya güzellik kattı. Müthiş top oynadılar. D grubunu şampiyon olarak bitirdiler. Play-off maçlarında kendilerine başarılar diliyoruz. Yüksekova halkının destek vereceğine inanıyoruz. Herkes inanmaya başladı. İlk başlarda kadın futbol takımı mı olur diyenler oldu. Bu başarı gelince herkes kenetlendi. Artık kadın futbol takımını konuşmaya başladık” ifadelerini kullandı.

Macit Atılgan

Yüksekova için bu başarının gurur olduğunu vurgulayan eski futbolcu Macit Atılgan, "Erkek takımının olmadığı bir yerde bu başarı bizi fazlasıyla memnun etti. Çift elemeli maçlarda da kendilerine başarılar diliyoruz. Futbolculara, teknik heyete, başkanlara ve Sayın Kaymakama emeklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Desteğimizi esirgemeyeceğiz, play-off elemelerinde yanlarında olacağız” sözlerini sarf etti.

Refik Yaşar

15 yıl profesyonel futbolculuk yaptığını söyleyen Refik Yaşar ise, “Geçen hafta Batman maçını izledim, çok çok iyi oynadılar. İnşallah play-off maçlarını da güzel bir şekilde oynarlar ve 1’inci Lig’e çıkarlar. Onlara güvenim sonsuz. Emeği geçenlere teşekkür ederim” sözleriyle desteğini açıkladı.

Erdal Sevinç

Yüksekova Belediye Spor erkek futbol takımında 16 sene futbol oynadığını hatırlatan Erdal Sevinç, “Bayan futbol takımının çok güzel bir dönem geçirdiklerine inanıyorum. Play-off maçlarına katılmaya hak kazandılar. Bütün şehir olarak bununla gurur duyduk. İnşallah yolun sonu şampiyonluk olur. Emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz” şeklinde konuştu.

Muhabir: BİLAL TİNAR / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ