İlçede yaklaşık 30 yıldır ayakkabı sektöründe çalışan ve geçimini bu yolla kazanan Ören kendisine uygulanan fahiş kira artışına sitem etti.

İlçede mülk sahiplerinin kiralarında fahiş bir fiyat uygulaması esnafı mağdur ederken Senar Ören de kira artışından en çok etkilenen esnaflardan biri oldu.

Dükkanın geliri ile giderleri arasında hesap kitap yapan Ören ay sonunu getiremeyince dükkanını kapatma kararı aldı.

Dükkanında bulunan malları da zararına satmaya çalışan Ören bu yolla var olan borçlarını da kapatmaya çalışıyor.

Rt45

Ören Yüksekova Halkın Sesi’ne yaptığı açıklamada 30 yıldır ayakkabı sektöründe çalıştığını söyledi.

Daha önce de ayakkabı sektöründe imalat işleri ile de uğraştığını belirten Ören şöyle konuştu:

"Yüksek enflasyon ve fahiş kira zammından dolayı dükkanı kapatmak zorunda kaldık. Ürünlerde toptancılara ait. Onların ücretlerini ödemek içinde zararına ürün satıyorum. Bu ürünleri sattıktan sonra dükkan açmayı düşünmüyoruz. Çünkü kiralar çok yüksek, sabredeceğiz. Bu işi daha farklı bir şekilde yapmayı düşünüyoruz. Daha önce dükkan sahipleri ile görüştük. Onlarda kira konusunda fazla yardımcı olmadılar enflasyonu hesaba kataraktan. Yüzde 54 tefe tüfe’ye uygulamamız gerekirken Çok yüksek bir artışla bize 30 bin kira ödenecek denildi.Biz de buna istinaden 30 bin tl ödeyemeyeceğimizi dükkanı kapatacak durumda olduğumuzu söyledik. Bu şekilde kapatıyoruz. Bu işi bırakmak kolay değil bu işe giren bir daha zor çıkıyor. Ama ne yazık ki şartlarımız çok ağırlaştırıldı."

Xzfesr5

Fdstew

Fdy657

Erstert

Xgert

Xfsdtr

Muhabir: ULAŞ GÜVEN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ