Eski belediye binası önünde düzenlenen basın açıklamasına, Belediye Eşbaşkanları Mehmet Sıddık Akış, Belediye Eş Başkan Yardımcısı Hatice Ücar ve partililer katıldı.

Burada basın açıklamasını okuyan Dem Parti İl Başkanı Kadir Şahin, Türkiye’de engelli yurttaş sayısının resmi verilerle 12 milyon kişi üzerinde olduğu ve aileleri ile birlikte toplumun yarısına yakınının engellilik politikalarından etkilendiği bilinmektedir dedi.

Şahin konuşmasının devamında," İlimizde de nüfusun yaklaşık yüzde 10’u engelli olup aileleri ile birlikte çok önemli bir nüfusa denk geldiğini ifade edebiliriz. Devam eden ekonomik kriz, savaş, iş cinayetleri, trafik kazaları, aile içi şiddet ve yetersiz sağlık ve eğitim hizmetleri engelliğin en temel nedenleridir. Bu ülkede engelli olmak ayrımcılığa ve hak ihlaline sistematik bir şekilde maruz kalmaktır.

10-16 Mayıs Engelliler Haftası, engellilerin sistematik olarak maruz kaldığı ayrımcılığa ve hak ihallerine dikkat çekmek ve güçlü bir kamuoyu oluşturmak için tanımlanmış bir dönemdir. 160’a yakın ülkede engellilerin sosyo-ekonomik, siyasal ve kültürel haklarının geliştirilmesi amacıyla bu haftada tüm topluma, kamuoyuna, basına ve sivil topluma bizler de DEM Parti olarak seslenmek istiyoruz.

Muhabir: MEHMET ÖZKAN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ