Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM) Parti Hakkâri 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler için hazırlıklar tamamlandı. Belediye Eşbaşkan, Belediye Meclis ve İl Genel Meclis üyelerini belirlemek üzere Hakkâri merkez, Yüksekova ve Şemdinli ilçeleri halk oylamasıyla ön seçime hazır. Hakkari ve ilçelerinde toplam 3 bin 404 delege oy kullanacak. Yapılacak ön seçim heyecanı sabahın erken saatlerinde tüm kenti sarmaya başladı. Karla kapanan yollara rağmen çok sayıda sabahın erken saatlerinden evlerinden çıkarak yola koyuldu. Saat 08.00'de başlayacak, 16.00'a kadar oylama işlemi devam edecek.  

 Birinci tur oylamada belediye Eşbaşkan aday adaylarından herhangi birinin yüzde 50+1 oy almaması halinde, oylama ikinci tura kalacak. En çok oy almış aday adayının da onayı alınarak, delegasyonun üçte ikisi hazır ise aynı akşam ikinci tur seçimi geçilecek.  

HAKKÂRİ 
Hakkâri merkeze bağlı Sümbül Mahallesi’nde bulunan Sefa Düğün Salonu’nda oy kullanma işlemleri yapılacak. Salon günler öncesinden DEM Parti bayraklarıyla süslendiği Pankartları asıldı.  Seçim için salonda 7 sandık kuruldu. Her sandık için ise 3’er, toplamda 21 sandık görevlisi yer alıyor. Salon içerisinde, 30 kişi ise, “güvenlik, teknik ve delegasyon karşılamasından” sorumluluk aldı.  

YÜKSEKOVA
Yüksekova’da Tekçe Düğün Salonu’nda yapılması planlanan ön seçim için sandıklar kuruldu. Aday adayları salon girişinde durarak katılımcıları karşıladı. İlçe seçim komisyonu, kar yağışının etkili olduğu ilçede birçok delegenin gelmekte zorluk yaşadığını kaydederek toplantı kararı aldı. Toplantı sonrası olumsuz hava koşulları ve kadın delege çoğunluğunun sağlanmaması üzerine ön seçimin ertelenmesi kararlaştırıldı.

555-12
 
ŞEMDİNLİ
Şemdinli’deki ön seçim ilçe merkezinde 2 kilometre uzaklıkta bulunan Pêsan Mahallesi’ndeki Pêsan Organizasyon’da yapılacak. Buradaki salonda DEM Parti bayrak ve flamalarıyla süslenirken, ilçede aday adayları için 565 delege oy kullanacak. 4 Sandığın kurulduğu salonda, her sandıkta 3 görevli olmak üzere toplamda 12 sandık görevlisi yer alacak. Gün boyu gerçekleşecek olan ön seçimlerde DEM Parti Şırnak milletvekili Mehmet Zeki İrmez ve DEM Parti ve DBP, PM üyeleri, İl ve ilçe Komisyon üyeleri ve yöneticiler ise yer alıyor.

566-4

Kaynak: YÜKSEKOVA HALKIN SESİ