NEVZAT ALTER / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ

Şemdinli’ye 15 kilometre uzaklıkta bulunan Üzümkıran köyü 1994 yılında boşaltılmak zorunda kaldı.  Köy sakinleri  1995 yılında köy sınırları içerisinde bulunan Akbal köyüne yerleşmek zorunda kaldı. Yaşadıkları bölgeye tekrardan Üzümkıran köyü olarak adlandıran köy sakinleri yıllardır arazi koşullarının zorluğu nedeniyle bölgede yaşamakta zorlanıyorlardı. Hakkari 3’üncü Olağan kongresi için Hakkari’ye gelen MHP İzmir milletvekili Tamer Osmanağaoğlu  kongre sonrası  Şemdinli’ye geçerek bir takım ziyaretlerde bulundu. Akşam saatlerinde Şemdinli  Üzümkıran  köy sakinleriyle bir araya gelen Osmanağaoğlu köylülerin talebi üzerine köy sakinlerine konut sözü verdi.

Konuyla ilgili Osmanağaoğlu köy sakinlerine konut ve iş imkanı sağlanması için gereken çalışmaları yapacağını belirterek “Konut yapılması için söz veriyorum” dedi.

Osmanağaoğlu’nun ziyaretlerinde memnun olduklarını aktaran Köy Muhtarı Necmettin Fırat ise, “29 yıl önce köyümüzü boşaltmak zorunda kaldık  ve buraya yerleşmek zorunda kaldık. Ama bu köy kampında tarım ve hayvancılığa elverişli değil. Bizimde tek geçim kaynağımız tarım ve hayvancılıktır. Sayın Milletvekilinden daha elverişli bir yerde konut yapılması için taleplerde bulunduk. Kendileri de taleplerimizin gerekli mercilere ileteceklerini ifade ettiler. Kendilerine buradan teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Ziyaret sonrası  beraberinde getirdiği 5 koli kitabı  köy öğretmenine teslim eden Osmanağaoğlu  Van iline hareket etmek üzere köyden ayrıldı.

Editör: Erkan Çobanoğlu