Gençlik ve Spor ilçe Müdürlüğü öğrencilerin eğitim alanında daha güzel şartlarda ders çalışması amacıyla yeni bir kütüphane kurulması için bir çalışma başlattı.

Çalışma kapsamında Güngör Mahallesi 23. Nisan Caddesinde bulunan eski Jiyan düğün salonunun alt katını kiralayan Gençlik ve Spor ilçe Müdürlüğü buraya yeni bir  kütüphane kurulması için kolları sıvadı.

Yaklaşık iki ay süren bir çalışmanın ardından KPSS ve YKS öğrencilerine yeni bir çalışma ortamı oluşturuldu.

Bin 100 metrekare alan üzerinde kurulan kütüphane öğrencilerin ders çalışabileceği kitap okuyabileceği ferah bir ortam sağlıyor.

Konum olarak İlçenin Cumhuriyet, Güngör, Orman, Yeşildere mahallesi ve Şemdinli yolu güzergahında bulunan öğrencilere yakın olması da öğrencilere ulaşımda da kolaylık sağlıyor.

Küt 2

Gençlik ve Spor ilçe Müdürü Sami Keskin, yaptığı açıklamada Hakkari Valiliğinin destekleriyle burada güzel bir çalışma ortamı oluşturduklarını söyledi.

Günde ortalama 200 öğrencinin kütüphaneden yaralandığını belirten Keskin şunları kaydetti:

“Kütüphanemiz bir hafta oldu hizmete sunalı. Akşamları da öğrencilerin faydalanabilmesi için bir düzenleme planlıyoruz. Amacımız öğrencilerin okuyup en güzel mevkilere gelebilmeleridir.

Öğrencilerimize bu kütüphanede ücretsiz olarak çay ikramımız oluyor. Bütün öğrencilerimize kapımız açıktır.Ders çalışmayı düşünen bütün öğrencilerimizi buraya bekliyoruz.

Ders çalışma noktasında ciddi bir eksikliğimiz vardı. Girdiğimiz her ortamda bunu duyuyorduk.Durumu Hakkari Valimize ilettik. Vali beyin destek ve talimatlarıyla güzel bir ortam yarattık. Talebin daha fazla olması durumunda ekstradan yeni ortamlar açabilmek için gayret göstereceğiz"

Kurta

YKS öğrencisi Ayşe Aksu ise "Eski Kışla mahallesinde oturuyorum. Evde öğrenci sayımız çok olduğu için çalışma ortamımız yoktu. Onun için baya zorlanıyorduk.

Buranın açıldığını duyduk buraya geldik. Sahah erkenden geliyoruz buraya. Gelir gelmez çayımız veriliyor, ortam sıcak. Sunulan hizmetlerden dolayı gayet memnunuz. Daha önce çalıştığımız ortam gürültülüydü. Verimli çalışamıyorduk ama burada çok sessiz, sakin, verimli bir ders ortamı var. İstediğimiz kitap mevcut burada" dedi.

Küt 4

Öğrencilerden Sibel Çakmakçı da  "Daha önceden ders çalışmak için gittiğim yer evime çok uzak kalıyordu. İki araç değiştirmek zorunda kalıyorum.

Şuan buraya tek araçla geliyorum.Güzel bir yer gayet verim alıyorum. Rahat bir şekilde çalışabiliyorum. Çok sessiz bir ortam. Hizmet çok iyi burada" ifadelerini kullandı.

Kutrsa

Küt8

Küt9

Kaynak: ULAŞ GÜVEN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ