İstanbul'da yaşayan hayırsever iş adamları Yüksekova Ekoloji, Kültürel Ve Dağcılık Spor Kulübü Derneği aracılığıyla Şemdinli'deki öğrencilere giyim yardımında bulundu.

Yüksekova Ekoloji, Kültürel ve Dağcılık Spor Kulübü “Minik kalplere umut ol” adı altında bir kampanya başlattı.

Kampanya kapsamında Hakkari genelinde köy köy dolaşan dernek üyeleri hayırsever iş adamlarının desteklerini köy çocuklarına ulaştırarak onları sevindirdi.

Bu kapsamda dernek üyeleri Şemdinli'ye bağlı Aktütün –Konur Şehit Jandarma Teğmen Nadir Ozan ilkokulu ve Dereyanı mezrasına gitti.

Burada 81 öğrenciye içinde bot, mont, eşofman,kazak ve pantolon ve ayakkabı olan paketleri öğrencilere dağıttı.

Gsdtst

Dernek Üyesi Hakan Zanyar Aykut yaptığı açıklamada, Hakkari bölgesinde bulunan köy okullarındaki çocuklar için Yekdasder öncülüğünde “Minik Kalplere Umut Ol” adı altında yardım kampanyası düzenlediklerini söyledi.

Bu kapsamda Şemdinli  bölgesinin sınır köyleri olan Aktütün ve Konur köy okullarında bulunan  81 öğrenciyi giydirdiklerini belirten Aykut şunları kaydetti:

”İstanbul'da bulunan  Ağrılı hayırsever  iş adamlarının gönderdiği mont , ayakkabı, eşofman takımı, kazak ve pantolonları ihtiyaç sahibi öğrencilerimize iş adamlarımızın desteğiyle ulaştırdık.

Dernek olarak sadece Sportif faaliyetlerle kalmıyor toplumsal dayanışmanın en güzel örneklerini bölgemizde yaşatmaya çalışıyor ve herkesin herkesten haberinin olması için çalışıyoruz.Kampanyamızın son aşaması ile toplam bin 162 öğrenciye ulaşılmış ve ihtiyaç sahibi birçok aileye de  yardım yapıldı.Kampanyamızın birinci aşamasını bu şekilde tamamladık. İkincisini aşamasını ise  23 Nisan'da köy çocuklarına kırtasiye malzemesi ve oyuncak dağıtacağız.

"Minik kalplere umut ol" kampanyası kapsamında desteklerini esirgemeyen  Hakkari Valisi Ali Çelik, Yüksekova Kaymakamı Ömer Çimşit, Yüksekova İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Atael ve  İlçe Jandarma Komutanı Nadir Bilbay'a  ve hayırsever Ağrılı iş adamları Hacı Naci ve Umut'a teşekkürlerimizi sunarız"

Zsfaf

Muhabir: ULAŞ GÜVEN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ