İki yıl önce bir arkadaşının hediyesi olarak aldığı maviş isimli Sibirya kurdunu evinin yanındaki kulübede besleyen Bayhan, çocuklarının her gün heyecanla kurda yemek götürdüğünü, kurdu sevdiklerini fark edince yanından hiç ayırmadı.

Çocuklarının sibirya kurdu ile  çok güzel bir bağ kurduğunu gören Bayhan, dünyaya gelen yavruların da  aşılarını ve bakımlarını yaparak daha sağlıklı büyümelerini sağlıyor.

Kurt

Kert 8

 Erkan Bayhan Yüksekova Halkın Sesi’ne yaptığı açıklamada Yüksekova’da oto tamirciliği yaptığını söyledi.

Hayvanları çok sevdiğini belirten Bayhan ” Bir arkadaşım bana hediye olarak Sibirya kurdu hediye etti. Yaklaşık iki senedir dişi olan Sibirya kurduna bakıyorum. Daha önce yavrulamıştı. Onları da isteyen arkadaşlara hediye etti. Şu an 4 yavru dünyaya getirdi. Şu an iki buçuk aya girdiler. Bu yavrulardan bir tanesini yine bir arkadaşıma hediye ettim, 3 yavru var. Çocuklarım Sibirya kurtlarını çok seviyor, ben de onlardan dolayı besliyorum. Yavrular şu an 3 aylık olmuşlar. 6 aylık olduktan sonra kulakları dik olacak. Biz bu yavrulara süt veriyoruz, yemek artığı veriyoruz, ailemizin yeni üyeleri oldular" ifadelerini kullandı.

Cc-100

Sdrt

Ker

KertKur 2

Kaynak: ULAŞ GÜVEN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ