Hakkari’de hafta içi ve hafta sonları mesai gözetmeksizin ilçe, belde, köy ve mezraları ziyaret ederek vatandaşların sorun ve sıkıntılarını yerinde dinleyen Vali Ali Çelik, Hakkari genelinde ziyaret ve incelemelerde bulunmaya devam ediyor. Vali Ali Çelik, Yüksekova ilçesi Adaklı köyünde vatandaşların taleplerini yerinde dinleyerek cami inşaatında incelemelerde bulundu. Adaklı köyü sakinleri, Vali Çelik’ten köylerine aile sağlığı merkezi ve sulama kanalı yapılarak şeker pancarı üretiminin arttırılması yönünde destek istediler.

Yüksekova Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Perviz Geçirgen de oda olarak 35 yıl sonra ilk defa Yüksekova’da şeker pancarı üretiminin yapıldığını, 300 dönümden 5 ton üretim sağlandığını, Dilimli Barajı’nın faaliyete geçmesiyle Yüksekova ve bölgenin kendi kendine yetebileceğini, Yüksekova’nın toprağının zengin, çiftçilerin ise bilinçli olduğunu belirtti.

Vali Çelik de, Yüksekova bölgesinin kalkınması ve sorunların çözümü noktasında devletin imkanları ölçüsünde elinden gelen desteği vereceğini, çiftçilerin üretimini her zaman desteklediğini söyledi. İnşaat halinde bulunan köy camisinde de incelemelerde bulunan Vali Çelik, cami inşaatının en kısa zamanda tamamlanması için elinden gelen desteği vereceğini ifade etti.

Editör: HABER MERKEZİ