YÜKSEKOVA VEDAŞ Hakkari il Müdürü Halil İbrahim Ağacanoğlu, Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nda düzenlenen toplantıya katıldı.

Odanın konferans salonunda düzenlenen toplantıya Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Vedat Çoğaç, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Timur Sevi, ilçe muhtarları ve kurum çalışanları katıldı.

Toplantıda ilk olarak konuşan VEDAŞ İl Müdürü Ağacanoğlu “Yüksekova merkez için çok önemli yatırımlarımız var. Özgürlük meydanı dediğimiz sanat sokağı ile eski cezaevi kavşağına kadar köklü bir tesis yapacağız. Cengiz Topel de bundan yararlanabilecek. Yüksekova’nın iş kapasitesi, iş alanı, abone sayısı Hakkari, Şemdinli ve Çukurca kadardır.  Bu yüzden biz Yüksekova’ya özen veriyoruz. Bugün sorunları yerinde görüp, değerlendirip ve yerinde çözmek için buraya geldik. Şu an arıza ekibinin mevcut yeri ile sanayi çıkışına kadar yer altı tesisimiz var. Bu iki büyük projeyi gerçekleştirirsek Yüksekova rahatlayacak. Mayıs ayına kadar bu projelerimizi başlatmayı düşünüyoruz. Ayrıca trafolarda biz kontrollerimizi sağladığımızda %70 veya %80 kaçak olarak kullanılan bir elektrik enerjisi var, buna hiçbir trafo kablo dayanmaz. Bu kaçak bedeline yapacak bir şeyimiz yok maalesef ” ifadelerini kullandı.

2-319

Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Vedat Çoğaç ise, “Yüksekova’da elektrik sıkıntımız var. Bu sıkıntıları en aza nasıl indirgeyebiliriz, nasıl çözülebilir? Müdürümüzü davet ettik . Cengiz Topel caddesinde son iki yıldır her yerin kazılıp veya enerji verilip oluşan patlakları önleyebilmek adına kendilerinden taleplerimiz oldu. Daha sağlıklı bir enerjiyi vatandaşa, esnafa vermek adına  ne şekilde sunabiliriz bunun istişaresini yapıyoruz. Ayrıca kaçak kayıp bedeli adı altında fahiş bir fiyat var. Bir ceza kesimi var, bununla ilgili müdürümüzle görüştük. Yarın bunun için muhtarlarımızla beraber Van’a gideceğiz” şeklinde konuştu.

3-280

Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Timur Sevi “Elektrik ile ilgili Yüksekova çok sıkıntı yaşıyor. Sürekli arızalar oluyor o arızalara çare bulunmasa bizim buradaki yurttaşlarımız, Esnaflarımız herkes sıkıntı çekiyor bu konu ile ilgili ricamız Yüksekova’ya sahip çıksınlar gelişmekte olan bir şehirdir günden güne bu şehir büyüyor. Eski trafolar bunları yenilemeleri lazım” dedi.

1-353

Kaynak: YÜKSEKOVA HALKIN SESİ