11. Bölge Kara Yolu Van Müdürlüğü 2022 yılında  Yüksekova çarşı merkezinde yolların bakım, onarım ve orta refüj çalışmalarına başlamıştı. Cengiz Topel caddesinde asfalt ve orta refüj çalışmalarının bitirilmesinin ardından İpekyolu Caddesi'nin orta refüjleri ve kaldırımları tamamlanmadı.

İlçede etkili olan sağanak yağış sonrası İpekyolu Caddesi 75. Yıl Yatılı İlköğretim Bölge Okulu mevkiinde tamamlanmayan kaldırım çamur deryasına döndü. Çamur kaldırımlarda ilerleyemeyen öğrenciler ana caddede ilerlemek zorunda kalıyor. İlçenin en işlek caddesinde ilerleyen öğrenciler tehlikeli yolculuğa mecbur olduklarını söylüyor. 

Araçların arasında ilerlemekten korktuklarını söyleyen öğrenciler yetkililerden kaldırımların yapılmasını istedi.

Zzz-22

“ÖĞRENCİLER ARABA ALTINDA KALSA BUNUN HESABINI KİM VERECEK”

Güzergâhta esnaflık yapan Seyhan Çelik, "Kaldırımların halini görüyorsunuz. Öğrenciler anayolda yürümek zorunda kalıyor. Burası ilçenin en işlek caddesi.  Araçlar sürekli gelip gidiyor. Yarın öbürü gün Allah korusun bir kaza olsa  bunun hesabını kim verecek” dedi.

“YETKİLİLERDEN RİCA EDİYORUZ, KALDIRIMLARI YAPIN”

Öğrenci olduğunu söyleyen Muhammet Yalçın ise, "Kaldırımlar çamur olduğu için mecburen yolda yürüyoruz. Araçlar çok hızlı gelip geçiyor. Korkuyoruz. kaldırımlar tamamlanmadığı her yağış sonrası çamur oluyor. Bu yolu her gün yüzlerce öğrenci kullanıyor. Yetkililerden rica ediyoruz, kaldırımları yapın” şeklinde konuştu.