Yüksekova'da ard arda yaşanan depremlerin ardından evlerine  girmeye korkan Yeşiltaş (Şitazın) köy sakinleri, sabaha karşı dışarda ateş yakarak sabahı geçirdi.

Yaşanan depremlerde bazı taş evler oturulamaz duruma gelirken vatandaşlar da yetkililerden yardım bekliyor.

Evlerinde çatlak oluşan bazı vatandaşlar, deprem anında yaşadıklarını aktardı.

Köy sakini İbrahim Bafra Yüksekova Halkın Sesi'ne yaptığı açıklamada, Dün gece iki defa deprem olduğunu deprem anında evde oturduklarını söyledi.

Büyük bir korkuyla çocukları alıp dışarı çıktıklarını belirten Bafra  şunları kaydetti:

"Sabaha kadar uyuyamadık. Bazıları ateşin önünde bekledi bazıları sağlam olan evlerde sabahı geçirdi.Evlerimize girmekten korkuyoruz özellikle çocuklarımız çok  korkuyor. Hava soğuktu evimize girdik ama sabaha kadar uyuyamadık" 

İlk depremden sonra ikinci bir sarsıntının daha yaşandığını ifade eden Resul Kartal ise, "Çok korktuk. Hava da soğuktu. Çocukları alıp dışarı çıktık. Ateş yakıp bekledik. Bir süre dışarıda kaldıktan sonra tekrar içeriye geçtik. Herkes depremin ardından dışarıya çıktı. Bazı evlerde çatlaklar oluştu. Böyle bir sarsıntıyı daha önce yaşamamıştık. Herkese geçmiş olsun. Allah başka afetler yaşatmasın" diye konuştu.

Köydeki bazı evlerde de küçük çaplı hasarın olduğunu belirten Kartal, "Depremi hissettiğimiz anda dışarıya çıktık. Evimizin arkasındaki kayalıklardan taş düşme riski var. Dün gece de bazı kaya parçaları yuvarlandı. Korktuğumuz için evde kalamıyoruz. Geceyi de bir yakınımızın evinde geçirdik. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, AFAD, İl Özel İdaresi, Yüksekova Belediyesi ve jandarma ekipleri gelip evimizde hasar tespit çalışması yaptı" ifadelerini kullandı.

Muhammed Bafra ise “Deprem anında evdeydik misafirlerimiz de vardı. Hemen evden çıktık. Sabaha karşı da depremler devam etti.

Evimiz ve ahırımız zarar gördü. Korkudan sabaha kadar uyuyamadık. Okulun bahçesinde ateş yakıp bekledik” dedi.

Kaynak: ULAŞ GÜVEN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ