ULAŞ GÜVEN /  YÜKSEKOVA HALKIN SESİ

Yüksekova'da Cumhuriyetin 100. Yılı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü  tarafından etkinlik düzenlendi.

Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğünün spor salonunda düzenlenen etkinlikte saygı duruşunda bulunuldu.  Ardından İstiklal Marşı okundu.

Günün anlam ve önemi ile ilgili konuşma yapan Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ömer Çimşit, Türkiye Cumhuriyeti milletinin aradan geçen 100 yıl içerisinde devletine her zaman sahip çıktığını söyledi.

15 Temmuz darbe girişimin yapıldığı gece bunun en somut örneği olduğunu belirten Çimşit, şunları söyledi: “15 Temmuz gecesi milletimiz azim ve kararlılıkla mücadele etmiştir. Milletimiz devletin bütün kurumlarına anayasasına  hukukuna  sahip çıkarak bunu bir kez daha göstermiştir. Cumhuriyetin 100.yılında da devletimiz bütün gücüyle dünyada çok önemli bir güç haline gelmiştir”İfadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından sinevizyon gösterimi sunuldu. Şiir okundu.  Murat Işık Anaokulu  öğrencileri tarafından yapılan dans gösterisinin ardından Halk oyunları ekibi de folklor gösterisi sundu. Daha sonra Gençlik ve Spor İlçe müdürlüğünün bahçesine fidan dikildi. 1OO. Yıla özel havaya 100 balon uçuruldu.

Programın sonunda Kaymakam ve Belediye Başkan vekili Ömer Çimşit ve ilçe protokolü vatandaşlarla beraber halay çekti.

Etkinliğe Cumhuriyet Başsavcısı Rıza Ünel Büyükçiftlik Belde Belediye Başkanı İsmail Rüştü Zeydan, Esendere Belde Belediye Başkanı Dırbaz Büyüksu, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Sami Keskin, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: ULAŞ GÜVEN