METİN TEK / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ

Yüksekova'da 20 bin nüfusa sahip Esenyurt mahallesinin sakinleri yıllardır 'Aile Sağlık Merkezi'nin olmadığı için  farklı noktalara giderek tedavi işlemlerini görüyorlar.

Esenyurt Mahallesi Muhtarı Selim, Hakkari Valiliğine ve Hakkari İl Sağlık  Müdürlüğüne yaptığı girişimler sonucu mahallleye 1212 nolu sokakta 'Aile Sağlık Merkezi' kazandırdı.

“Mahallemiz için gece gündüz çalışıyoruz”

Mahalleye ilk kez bir Aile Sağlık Merkezinin kurulduğunu dile getiren Esenyurt  Mahallesi Muhtarı Selim Genç, ''“Yıllardır mahalle sakinlerimiz en ufak bir sıkıntıda farklı noktalarda bulunan sağlık merkezlerine veya hastaneye gidiyorlardı. Bunun üzerine muhtar olarak sıkı görüşmeler ve girişimlerde bulunduk. Şükür en sonunda mahallemize 8. Nolu Aile Sağlığı Merkezi’nin kurulmasına izin verildi. Şu an inşaat çalışmaları devam eden merkezimiz inşallah kısa sürede halkımızın hizmetine girecektir. Bundan dolayı çok mutluyuz. Bizler için büyük bir sorundu. İnşaatı biter bitmez görevlendirilecek doktorlar mahalle sakinlerimize hizmet verecek. Bu güzel hizmet için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, mahalle sakinlerimize şimdiden hayırlı olsun” dedi.

Editör: Erkan Çobanoğlu