Yüksekova esnafı artan kiralar sonrası kepenk kapatmayla karşı karşıya. Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Vedat Çoğaç konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaparak mülk sahiplerine çağrıda bulundu.

Çoğaç yaptığı yazılı açıklamada Esnafın kiralarını ödeyebilmek için krediler çektiğini hatırlatarak mülk sahiplerinden destek istedi.

“ESNAFIMIZA DESTEK OLUNMASI HUSUSUNDA DUYARLILIK GÖSTERMENİZİ  TALEP EDİYORUM”

Çoğaç açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

“İlçemizdeki işletmelerin çoğu, esnafın ve girişimcilerin ekonomik canlılığını sağlayan temel unsurlardan biridir. Ancak son zamanlarda işyeri kiralarındaki hızlı ve adaletsiz artışlar, işletmelerin sürdürülebilirliğini ve esnafın ayakta kalma mücadelesini ciddi şekilde tehdit etmektedir. Bu bağlamda, işyeri kiralarındaki aşırı artışların gözden geçirilmesi ve esnafımıza destek olunması hususunda duyarlılık göstermenizi talep etmek istiyorum. Esnafın ve küçük işletmelerin, ekonomimizin temel taşları olduğu bir gerçektir. Ancak gün geçtikçe yükselen kira maliyetleri, işletmelerin kârlılığını ve büyüme potansiyelini olumsuz etkilemektedir” dedi.

MAKUL OLMAYAN ARTIŞLAR, ESNAFIN GELECEĞİ AÇISINDAN CİDDİ BİR TEHDİT!

Ülke genelinde yaşanan ekonomik krizi hatırlatan Çoğaç, “Belirsizlikler ve pandemi süreci ve sonrası, işletmeleri daha da zor durumda bırakmıştır. Bu nedenle, işyeri kiralarındaki makul olmayan artışlar, esnafın geleceği açısından ciddi bir tehdit oluşturmaktadır. Mülk sahipleri olarak, işyeri kiralarını belirlerken sadece kısa vadeli kâr hedeflerini değil, aynı zamanda toplumsal sorumluluklarınızı da göz önünde bulundurmanız önemlidir”

“DESTEK OLMANIZI TALEP EDİYORUZ”

Çoğaç, esnafın sürdürülebilir bir şekilde faaliyet gösterebilmesi için kiraların piyasa koşullarına uygun yapılmasını istedi.

“Adil ve öngörülebilir bir şekilde belirlenmesi gerekmektedir. Bu noktada, siz değerli mülk sahiplerinden işyeri kiralarında adalet ve esneklik göstermenizi, esnafımızın işletmelerini ayakta tutabilmeleri için destek olmanızı talep ediyoruz. Bu zorlu dönemde, kira artışlarını makul seviyelere indirerek esnafımıza umut olabilirsiniz. Unutmayalım ki, işletmelerin başarısı ve ekonominin güçlenmesi ancak dayanışma ve işbirliğiyle mümkün olacaktır. Siz değerli mülk sahiplerinin, esnafımıza gereken desteği sağlayarak şehrimizin ekonomik kalkınmasına katkıda bulunacağınıza inancımız tamdır”

Muhabir: VİYAN ORHAN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ