ULAŞ GÜVEN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ

İlçe Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada , “Özellikle Bilişim teknolojilerinin gelişmesi ile birlikte internet dolandırıcılığı gibi yeni bir suç kavramı ortaya çıkmıştır. Dolandırıcı şahıslar Facebook, İnstagram, Twitter, Twich vb. sosyal medyada açtıkları sahte hesaplar ile kendisini Savcı, Asker, Polis olarak tanıtıp gönderdikleri İBAN ya da link adreslerine para yollamanızı isteyerek dolandırmaktadır.

Sizleri telefon ile arayarak kendileri Polis, Asker veya Savcı olarak tanıtıp adınız ya da banka hesabınız çeşitli örgütlere karıştı diyerek sizden para, altın isteyen şahıslara inanmayın. İnternet dolandırıcılığı genellikle İnstagram, Twitter, Facebook, Twich gibi sosyal medyalar üzerinden olduğu gibi sahibinden.com, arabam.com, letgo isimli internet siteleri üzerinden sahte hesaplar açılarak internet sitelerinde olmayan araç, eşyaya dair sahte ilanlar verilerek dolandırmaya çalışmaktadırlar.

 Piyasa fiyatının çok çok altında bir fiyatla satışa sunulan özellikle akıllı telefon ve bazı elektronik eşyalarla ile ilgili bu reklamlar tamamen dolandırıcılık amacıyla yapılan reklamlardır. Bu tip sitelerden kesinlikle alışveriş yapmayın. Alacağınız ürünün piyasa değeriyle karşılaştırmasını kesinlikle yapın. Mağdur olduğunuz böylesi bir durum karşısında derhal şikâyet için en yakın emniyet birimine ya da Cumhuriyet Başsavcılığına müracaat ederek suç duyurusunda bulunalım"ifadelerine yer verildi.

Editör: Viyan Orhan