Açılan yarı olimpik yüzme kursuna olan ilgi her geçen gün artarken yaklaşık 2 bin öğrenci yüzme  kursuna kayıt yaptırdı.

Açılan kursta bin 500 öğrenci yüzmede 4 stili başarılı bir şekilde öğrendi.

7 yaş ile 18 yaş arası öğrencilerin faydalandığı ve 5 kulvardan oluşan kursta öğrencilere başlangıçta temel teknikler, serbest stil ve sırt üstü, kurbağalama  tekniği öğretiliyor. Uzunluğu 25 metre genişliği ise 12.5 metre olan kursta öğrenciler hem yüzme öğreniyor hem de eğlenceli vakit geçiriyor.

Caser

Yüzme Antrenörü Zilan Eraydın Yüksekova halkın Sesi’ne yaptığı açıklamada Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın sunduğu proje kapsamında yaklaşık bin 500 öğrenciye yüzme dersi verdiklerini söyledi.

Çoğu öğrenciyi bu kursta mezun ettiklerini belirten Eraydın, şunları kaydetti:

“Haftanın 5 günü burdayız 3 gün kız 3 gün erkek  olmak üzere günlerimizi ayırmışız.Havuzumuzu gayet sıcak doğalgazla ısıtıyoruz. Öğrencilerimizi 4 stilden oluşan yüzme derslerini veriyoruz.

Kelebek, kurbağalama, sırt üstü ve serbest stilde öğrencilerimizi eğitiyoruz.Çok fazla talep var, Kayıtlarımız hala duruyor. 7 ile 18 yaş arasında olan ilkokul ve lise  öğrencilerine yüzme dersi veriyoruz.

Öğrencilerimiz ve hocalarımız çok istikrarlı bir şekilde devam ediyor”

Fser

Öğrencilerden İsmail Taşan ise “Yüzme bilmiyordum.Suya girmekten korkuyordum.Buraya kayıt yaptırdım. Şu anda 4 stilde çok iyi yüzüyorum. Hocalarımızın öğrettikleri doğrultusunda çalışıyoruz”ifadelerini kullandı.

Csadre

Muhabir: ULAŞ GÜVEN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ