BİLAL TİNAR - MUSA DÜZENCİ / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ GAZETESİ

YÜKSEKOVA – Yüksekova’ya bağlı Güngör Mahallesi’ndeki toprak yol, mahalle sakinlerini mağdur ediyor. Çamurlu yol yüzünden zorluk çektiklerini kaydeden mahalle sakinleri, hastalık durumunda evlere ambulansların gelemeyeceğini kaydederek yetkililerden çözüm bekliyor.

Mahalle sakinlerinden Uğur Taşkent, "İlkbaharda burda inşaatımızı yapmaya başladığımızda belediyeye durumu izah ettik. Zaten iş makinelerimiz buraya giremiyordu. Yapacağız dediler, bir türlü bitiremedik. Burda 20’ye yakın hane var. Bunların hiçbir yolu yok. Keçi yolu bile gitmiyor. Elektrik konusunda çok uzun zamandır sıkıntı yaşıyoruz. Başvurularımız mevcuttur. Gördüğünüz 20-30 hanenin tamamı tek faz üzerinden beslenmektedir” dedi.

Gerekli müracaatlar sonrası yetkililerinin bölgeye geldiğini kaydeden Taşkent, “Ama ne bir kumlama yapıldı ne asfalt yapıldı. Gelip gidemiyoruz. Bahara kadar buraya giremeyeceğiz. Araçlarımız dayanmıyor, bozuluyor. Buraya hiçbir arazi aracı bile giremez. Bir hasta olursa , kar yağdığı zaman buraya kepçe yada ambulansın girmesi söz konusu bile değil. Bu yüzden biz kışın burda barınamayız. Buralar da komple imar ve ifrazı yapılmış yerler. Hepimizin ruhsatları mevcut, bütün resmi işlemleri mevcut. İmarı yapılmasaydı, biz de buraya ev yapmazdık” ifadelerini kullandı.

Bölgedeki inşaatta çalışan Resul usta ise “Buralarda kimse yürüyemiyor bile. Geçen malzemelerini almaya gelen biri oldu, arabasını inşaata yaklaştıramadı. 5 kişi arabayı çamurdan çıkartmaya çalıştık. Burdan ana caddeye gidene kadar ayaklarımıza poşet geçiriyoruz. Bu yollara bir çözüm bulunmasını istiyoruz. Kaç kişi bu çamur yüzünden evlerini kapatıp burdan gitti ” şeklinde konuştu.

Mahalle sakinlerinden Mahmut Çakto ise “Yollar çok çamurlu. 20 yıldır burdayız, hep müracaat yapıyoruz ancak yol gelmiyor. Hasta olursa kışın çok zor durumda kalırız. Yolların yapılasını istiyoruz. Okula gittiğimde ayakkabılarım hepsi çamurlu oluyor. Arkadaşların ayakkabıları temiz, ben de utanıyorum” sözlerini sarf etti.

Editör: HABER MERKEZİ