YÜKSEKOVA -31 Mart tarihinde yapılacak olan  yerel seçimler için siyasi partilerin çalışmaları devam ederken, Halkların Eşitlik ve Demokratik Partisi (DEM Parti) birçok merkezde adaylarını belirlemek için ön seçime gitti. 

Yüksekova’da Tekçe Düğün Salonu’nda yapılması planlanan ön seçim için sandıklar kuruldu. Aday adayları salon girişinde durarak katılımcıları karşıladı. İlçe seçim komisyonu, kar yağışının etkili olduğu ilçede birçok delegenin gelmekte zorluk yaşadığını kaydederek toplantı kararı aldı. Toplantı sonrası olumsuz hava koşulları ve kadın delege çoğunluğunun sağlanmaması üzerine ön seçimin ertelenmesi kararlaştırıldı.

I 1

Konu hakkında katılımcılara seslenen DEM Parti Yüksekova İlçe Eş Başkanı Ercan Sevmez, “Bütün aday adayı arkadaşlarımız ile konuştuk. Özellikle kadın delegelerimiz az sayıda. Annelerimizin, kadınlarımızın olduğu tarafa baktığımızda; gerçek demokrasinin tecelli etmesi için yeterli çoğunluğun olmadığını görüyoruz. Gün içinde havanın düzelip onların katılması çok zor görünüyor. Şuanda köy yollarının kapalı olması nedeniyle birçok delege gelemedi. Yarına baktığımızda da hava durumu aynı görünmektedir. Bu yüzden ön seçimleri Salı ve Çarşamba gününe erteliyoruz” ifadelerini kullandı.

52-67

Kaynak: YÜKSEKOVA HALKIN SESİ