VİYAN ORHAN - YÜKSEKOVA HALKIN SESİ
Yüksekova- Esendere Yolu üzerinde düzenlenen yarışmaya genç erkekler ve kızlar ile yıldız erkekler ve kızlar kategorilerinde lise ve ortaokullarında  toplam 200 sporcu katıldı.

Güvenlik ve sağlık önlemlerinin alınmasının ardından başlayan yarışmada öğrenciler, birinci olabilmek için birbirleriyle kıyasıya mücadele etti. Yarışmada dereceye giren sporcular 8 Kasım’da ilçeyi temsilen Hakkâri’de final yarışmasına katılacak.

“Yarışmada duygusal anlar yaşandı”

Yıldız kızlar kategorisinde İkinci gelen Elif Özer adlı yarışmacı gözyaşlarına hâkim olmadı. Aynı kategoride yarışıp birinci olan Zeynep Çelik isimli yarışmacı ise  arkadaşını yanına giderek teselli etti.

Yarışı organize etmek için katılan Hakkâri Atletizm il temsilcisi Hamdullah Gül “2023-2024 yılı Atletizm okul sporları kapsamında Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde bir yarış düzenlendi.  Yarışa toplam 200 öğrenci katıldı. Yıldız Kızlar  2 bin metre, Yıldız Erkekler 3 bin metre,  Genç kızlar 3 bin metre , Genç erkekler 5 bin metrede yarıştılar.  Birinci, ikinci ve üçüncü olan yarışmacılarımız ayın 8’inde Hakkâri’de il müsabakalarında yarışacaklar. Yarışmada tüm öğrencilerimize şimdiden başarılar diliyorum ”dedi.

Müsabakada galip gelen Takımlar ve Ferdi Sporcular

Genç Kızlar Ferdi Sporcular kategorisinde İsmet Alkan Anadolu Lisesinden Jinda Kameri 1’inci,  Neval Tekin 2’nci,  Nujin Eskidede ise 3’üncü, oldu.

 Genç Erkekler Ferdi Sporcular kategorisinde  Muharrem Malazgirt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden Rojhat Turgut 1’inci , Azad Geylani 2’nci olurken Yeni Mahalle İmam Hatip Lisesinden Dindar Kurt 3’üncü oldu.

 Yıldız Kızlar Ferdi Sporcular kategorisinde Vali Erdoğan Gürbüz Orta okulundan Zeynep Çelik 1’inci,   Gazi Orta Okulundan Elif Özer 2’nci olurken Şehit Azizhan Keskin Ortaokulundan Zeynep Turgut 3’üncü oldu.

 Yıldız Erkekler Ferdi Sporcular kategorisinde Beş mayıs ortaokulundan Miraç Sancak 1’inci, Cemal Sala Ortaokulundan Yusuf  Tekçen 2’nci olurken 5 Mayıs Ortaokulundan Furkan Zana Çağan 3’üncü oldu

Yarışa gözlemci olarak katılan Hakkâri Atletizm il temsilcisi Hamdullah Gül “2023-2024 yılı Atletizm okul sporları kapsamında Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde bir yarış düzenlendi.  Yarışa toplam 200 öğrenci katıldı. Yıldız kızlar  2 bin metre, Yıldız Erkekler 3 bin metre,  Genç kızlar 3 bin metre , Genç erkekler 5 bin metrede yarıştılar.  Birinci, ikinci ve üçüncü olan yarışmacılarımız ayın 8’inde Hakkâri’de il müsabakalarında yarışacaklar. Yarışmada tüm öğrencilerimize şimdiden başarılar diliyorum ”dedi.

Editör: Erkan Çobanoğlu