ULAŞ GÜVEN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ.COM

Yüksekova'da kültür, sanat ve sportif faaliyetlerin yaygınlaşması, gençlerin bu alanlara yönlendirilmesini sağlamak amacıyla çalışmalar sürüyor.

Bu kapsamda Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğünce, bölgede yamaç paraşütü eğitmeni yetiştirmek ve ilçenin tanıtımına katkı sağlamak amacıyla Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle hayata geçirilen proje ile Sportif Havacılık Akademisi açıldı.

Eylül ayında açılan kursa katılan kursiyerlere Türk Hava Kurumunda görevli yamaç paraşütü öğretmen pilot Hasan Tur tarafından verilen eğitimlerde yamaç paraşütünde pilot ve model uçakta ise rehber öğretmen yetiştirilmesi hedefleniyor.

Şu ana kadar 21 kişinin belge almaya hak kazandığı kursta eğitimleri devam eden 11 kursiyer, Yürekli köyü yakınındaki tepede düzenlenen uygulamalı eğitimde yaptıkları deneme atlayışlarıyla gökyüzünde süzülüp heyecan dolu dakikalar yaşıyor.

Yamaç Paraşütü Öğretmen Pilotu Hasan Tur, Yüksekova Halkın Sesi’ne yaptığı açıklamada,Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü bünyesinde yamaç paraşütü eğitimi verdiklerini söyledi.

İlk aşamada gösteri amacıyla Yürekli köyüne geldiklerini anlatan Tur şöyle konuştu:

"Şuanda teorik eğitimlerini verdiğimiz gençleri burada sahaya çıkarttık.

Şuanda ilk uçuşlarını gerçekleştirmeye başladılar. İlk defa Yüksekova’da eğitim uçuşlarını gerçekleştiriyorlar. Her birinin heyecanı yerinde herkes çok mutlu. İnşallah daha fazla gencimize ulaşmaya devam ederek bu hizmeti devam ettireceğiz." dedi.

Üniversite öğrencisi Mücahit Gezer ise  Eğitmenlerinin yardımıyla Yüksekova’da yamaç paraşütü öğrendiklerini belirtti.

Yamaç paraşütü Eğitimlerinin devam ettiğini aktaran Gezer, “Sortilerimizi gerçekleştiriyoruz. Bazen yanlışlarımız oluyor Hocalarımız bize eksiklerimizi söylüyorlar. Biz de bu eksiklerimizi tamamlamaya çalışıyoruz.”diye konuştu.

Esnaf Özal Aydemir de, “Çok mutluyuz. Gökyüzü çok huzurlu çok güzel kuş gibiyiz. İlk defa uçuyoruz. Gökyüzünü ayağımızın yerden kesilmesini merak ediyorduk. İnanılmaz güzel bir duygu. Anlatılmaz yaşanır denilen duygulardan biri. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Editör: ULAŞ GÜVEN