Yüksekova’da önceki yıllarda trafiğe çıkan kadın sayısı yok denecek kadar az iken son yıllarda trafiğe çıkan kadın sürücü sayısında gözle görülür bir artış gözlendi.

Yüksekova’da sürücü kurslarına başvuran kadın adaylarının sayısında da son  yıllarda yüzde 70 oranında bir artış meydana geldi.

Bu kapsamda sürücü kurslarında gördükleri teorik bilgileri uygulamak için çevre yolunda oluşturulan park alanına giden kadın sürücü adayları burada direksiyon başına geçerek aldıkları bilgileri uygulamaya çalışıyor.

Fdt56

Ay- Test Sürücü Kursu Müdürü Ulaş Parla yaptığı açıklamada kadın sürücü adaylarının daha önce başvurularının pek olmadığını söyledi.

Son yıllarda kadın sürücü adaylarının çok artığını belirten Parla şöyle konuştu:

“Bu artış bizi memnun ediyor. Sürücü adaylarımızı şuan uygulama alanına getirdik. Park nasıl yapılır? motorla ilgili olan önemli teknik bilgileri anlatıyoruz. Buradan mezun ettiğimiz kadın sürücü adaylarımızın bize geri dönüşleri güzel oluyor. Trafiğe çıktıklarında herhangi bir kazaya karıştıklarına da şahit olmadık. Bu da bizim için sevindirici bir durum. karşılaştırma yaparsak kadın- erkek olarak teorik ve uygulama kısmında kadınlar çok çok iyiler. Ancak erkekler kadınlara nazaran daha aşina oldukları için araca daha başarılı oluyorlar.”

Vret

Kadın Sürücü Adayı Meltem Taş ise “Daha önceden Yüksekova’da kadın sürücü pek yoktu. Son birkaç yıldır kadın sürücüler artmaya başladı. Ben de bundan cesaret alarak bir sürücü kursuna kayıt yaptırdım Tamamen sıfırdan başladım. Teorik kısımları  pratikte uygulamaya başladım. Şuan trafik alanındayım güzel gidiyor. Allahın izniyle ben de trafiğe dahil olacağım. Bayanlar tereddütle trafiğe çıktıkları için daha dikkatli kullanıyorlar, erkekler ise kadınlara göre daha hakim araç kullanıyorlar.”

Vsdfr4

Kadın Sürücü Adayı Rabia Gül de “bayanların gelip burada teorik ve uygulamalı eğitim almalarını istiyorum. Özellikle genç kızlara sesleniyorum toplumdan yana sıkıntı olmadığı sürece öz güvenlerinizi toplayın gelin dahil olun” ifadelerini kullandı.

Drtty7R

Vew5464

C Sadrq3W4

Muhabir: ULAŞ GÜVEN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ